Mеђународни Дан рада

ПРЕДСЕДНИК НСЗ
– Председницима синдикалних организација НСЗ;
– Председницима Територијалних организација НСЗ;
– Чланству

Поштоване колегинице и колеге, драги синдикални пријатељи и саборци,

дозволите да вам у име Новог синдиката здравства Србије честитам међународни Дан рада и солидарности радничког покрета, те да вам пожелим да га у будућим годинама дочекујемо у бољим условима живота и под повољнијим околностима за радне људе и њихове породице.

Непотребно је да било кога од вас подсећам на тежину и суровост бремена економских, социјалних, породичних, професионалних…недаћа и тешкоћа, које су плод овог сивог и несрећног времена кроз које пролазимо. Није потребно ни да вас подсећам, јер ви лично, чланови ваших породица, ваши рођаци и пријатељи, ваше колеге и комшије посрћете под неиздрживим „наметом на вилајет“ који нам је сурово наметнут. Тешко је до неиздржљивости.

Због тога се као неминовна јавила потреба да у кратком термину одржимо координациони састанак Председника Новог синдиката здравства Србије са председницима свих синдикалних и територијалних организација које чине НСЗ. О термину координационог састанка ћете бити обавештени после првомајских празника.

Дозволите да вам пред наш Дан, пред 1.мај, празник рада, Дан поштених радних људи и солидарности радничког покрета, пожелим да вам дани који долазе не донесу искушења и тешкоће које не можете успешно да савладате, да вам пожелим да сачувате и одржите дух храбрости и одлучности, као и несумљиви осећај свести да сте на правом путу и да будућност, на крају дуге приче, припада храбрима и поштенима.

До скорог виђења, синдикални поздрав, са солидарношћу!

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима