БОЉЕ РАТ НЕГО ПАКТ!

РАДНИЦИ, ОМЛАДИНО, СТУДЕНТИ, ЗЕМЉОРАДНИЦИ,
ИНТЕЛИГЕНЦИЈО, НЕЗАПОСЛЕНИ, ПЕНЗИОНЕРИ, ГРАЂАНИ РАЗРУШЕНЕ СРБИЈЕ,
СТАНАРИ КУЋЕ БЕЗ КРОВА, ПРЕВАРЕНИ,
ИЗИГРАНИ И ОБМАНУТИ, ОЈАЂЕНИ И ОПЉАЧКАНИ, ПРОДАНИ
И ИЗДАНИ… ЧЕСТИТИ И ДОБРИ… ХРАБРИ И ОСВЕШЋЕНИ…
ЉУТИТИ… БЕСНИ ИСТИНЕ РАДИ… ОГОРЧЕНИ НЕПРАВДЕ

РАДИ …
РАДНИ ЉУДИ И ГРАЂАНИ, ДРУГАРИЦЕ И ДРУГОВИ, КОЛЕГИНИЦЕ
И КОЛЕГЕ !

БОЉЕ РАТ НЕГО ПАКТ !

Да, то је поклич, то је крик слободе, то је грмљавина из грла сувереног народа 27. марта 1941. године, када је народу нашем, на подмукао и змијолик начин, наметнуто нешто што народ није желео – тројни пакт.
Да, народ наш је увек презирао и устајао у свом гневу када би му било наметнито нешто што не жели, што му је страно, што му је рушило слободу, част, отаџбину, породицу, фабрику и њиву, школу и оранице, историју и самосталност…
Да, у тренутку данашњем, у време пропасти, народу нашем се опет намеће оно што не жели, намеће му се безобзирно, тирански, брутално, као што се намеће безусловна капитулација.
Да, постоји ли нешто што су политичари, што су политичке партије у Србији обећале грађанима, а затим на крају мандата могле да кажу ”Испунили смо!”? Никада и ништа!
Да, знали су да нове и нове иностране, зеленашке кредите који су узимали мимо воље народне, представљају као ”економску стабилизацију и спречавање банкрота државе”. Ко ће спречити банкрот државе када Србија буде задужена 40, 50, 60… милијарди евра и када интернационални зеленаши пошаљу рачуне на наплату?

Да, обећавали су да ће се ”борити против криминала и корупције”. Па нисмо ми слепи, нисмо ваљда, зар не? Најкрупнији криминалци седе у фотељама владе Србије, препознајемо те ликове, знамо њихове афере, зар не? Ако би органи реда и закона похапсили добар део државног врха, садашњег и пређашњег, задали би страховити ударац организованом криминалу и разоран удар против корупције у Србији.
Да, отели су нам фабрике и предузећа које смо градили на радним акцијама, установе које смо подизали новцем од народних самодоприноса, путеве , рехабилитационе центре и велелепне дворане које су подигнуте нашим новцем из пензионих фондова. Погасили су нам огњишта дедова и затворили врата будућности и наде за нашу омладину. Приватизују нам воду, земљу, ваздух, сунце, небо, наду, сузе сиротиње, душу народа!

Да, дошло је време да суверени народ поново узме отети суверенитет у сопствене руке, да олошу домаћих политичара каже да НЕ ПРИЗНАЈЕ ПАКТ КОЈИ ОЛОШ ПОТПИСУЈЕ СА ГАУЛАЈТЕРИМА НОВИХ ОКУПАТОРА ОВЕ ЗЕМЉЕ! Да спречимо непријатеље радног народа да нас потпуно разруше у оставе рушевину на темељима слободе наше! Да, дошао је час да ОБЈАВИМО СОЦИЈАЛНИ РАТ, РАТ СНАЖАН – А МИРАН, РАТ ОДЛУЧАН – А БЕЗ ЖРТАВА, РАТ У СКЛАДУ СА СВАКИМ ЗАКОНОМ ДРЖЕВЕ НАШЕ, РАТ БЕЗ РАТА – АЛИ СА ПОБЕДОМ НА КРАЈУ! Да, дошао је твој час да ступиш у редове слободе, у армију без оружја, али са осмехом победе на уснама! РАДНИ НАРОД УВЕК ПОБЕДИ НА КРАЈУ!

УДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ ”СЛОГА”, СИНДИКАТИ КОЈИ ОДГОВАРАЈУ СВОМ ЧЛАНСТВУ – РАДНОМ НАРОДУ И НИКОМЕ ВИШЕ, ПОЗИВАЈУ ВАС ДА ЗАУЗМЕТЕ СВОЈЕ МЕСТО У ПРОТЕСТНОЈ КОЛОНИ! ЗБОРНО МЕСТО: БЕОГРАД, ТРГ ДИМИТРИЈА ТУЦОВИЋА (”СЛАВИЈА”) 14.11.2012.год. ТАЧНО У ПОДНЕ !
ВРЕМЕ ЗА ХРАБРЕ. ХРАБРИ, ДВА КОРАКА – НАПРЕД !

(ЧЛАНОВИ НОВОГ СИНДИКАТА ЗДРАВСТВА СУ ХРАБРИ… ЗАТО, НАПРЕД!)

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима