НОВИ СИНДИКАТ ЗДРАВСТВА ЈЕ УВЕК У РЕДОВИМА БОРБЕ ЗА ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ !

Унија синдиката просветних радника Србије, Нови синдикат здравства Србије, Синдикат радника у просвети Србије, Грански синдикат просветних радника ”Независност” и Нови синдикат БАС Београд одржали су данас, 28.09.2017.год., синдикални протест ”ЈАВНЕ СЛУЖБЕ – ЈАВНО ДОБРО. ОДБРАНИМО ЈАВНО ДОБРО !”. Основни захтев учесника протеста је да се предлог противуставног, дискриминаторног и антирадничког ”Закона о запосленима у јавним службама” повуче из процедуре. Такође, изнети су тешки социјални, професионални и радноправни проблеми којима су изложени запослени у здравству, просвети, социјалној заштити, култури и научно-истраживачком раду и одлучно захтевано њихово решавање.

Неколико хиљада чланова синдиката, учесника у протесту, окупило се испред зграде Владе Републике Србије у Београду. Тачно у подне, интонирањем химне Србије, отпочео је протестни скуп.

Учесници протеста су снажно и емотивно пренели поруку:

“Закон о запосленима у јавним службама” – НЕ СМЕ ПРОЋИ!
Не можемо дозволити да овај изопачени законо буде донесен. Он не сме проћи ради заштите права запослених у јавним службама, ради корисника наших услуга и ради опстанка јавних служби као носилаца јавног добра.
Ово је дан први! Уколико Влада Србије не повуче предлог закона следи дан други, трећи, десети… Наше акције и протести се настављају, појачавају, умножавају. НЕЋЕ ПРОЋИ ! NO PASARAN !

Ресорна радна група за информисање НСЗ

 

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *