Славица Ђукић Дејановић не зна колико даје за рачуне!

ГЛАВНА ИСПИТИВАЧИЦА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИХ ЛЕКОВА, ГОСПОДАРИЦА КЛИНИЧКИХ СТУДИЈА И ДВОСТРУКИХ СЛЕПИХ ТЕСТОВА, МИЉЕНИЦА МЕГА-МОЋНИХ ФАРМАЦЕУТСКИХ КОМПАНИЈА, ОСОБА ОДВОЈЕНА ОД РЕАЛНОСТИ И СВОЈИХ КОЛЕГА, ПАЦИЈЕНАТА, НАРОДА…

СВЕ ЈЕ, САМО НИЈЕ МИНИСТАРКА ЗДРАВЉА !

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић наљутила грађане тврдњом да не зна колико плаћа Инфостан.

Министарка се прексиноћ у „Утиску недеље“ несвесно замерила грађанима и одговором на питање: колико је новца потребно за пристојан живот? Рекла је да је довољно 50.000-60.000 динара. У општој збуњености и затечености коју су ова питања изазвала код министарке, остало је нејасно да ли она мисли да са том сумом може пристојно да живи појединац или породица, да ли је та сума “минимална” или “довољна”.

Још док је телевизијска емисија трајала, на друштвеним мрежама кренуле су реакције на овај гаф министарке. И док су се једни чудили што жена не зна колики су јој кућни рачуни, други су, револтирани сумом за “пристојан” живот, делили на мрежи министаркину имовинску карту објављену на сајту Агенције за борбу против корупције. У тој карти види се да министарка месечно зарађује минимум 170.000 динара (92.700 као неуропсихијатар у Клиничком центру у Крагујевцу и 76.326 као шеф катедре за психијатрију Медицинског факултета у Крагујевцу). Уз то још око 350.000 динара од “научноистраживачке делатности”.

Руб егзистенције
Професор Чедомир Чупић сматра тврдњу министарке да се може пристојно живети са 50.000-60.000 промашеном.
– Са тим новцем се не може пристојно живети. Сви су на ивици егзистенције, у понижавајућем положају. Какав пристојан живот са тим новцем, којешта! Људи живе у беди – каже професор Чупић.

– Министарка није у контакту са реалношћу, а како би и била кад она има несразмерно велика примања у односу на запослене у здравству, ресору о ком треба да брине – каже Живорад Мркић, председник Независног синдикат здравства Србије.

– Јасно је да она не може да зна како живе људи, јер ју је више интересовало клиничко испитивање лекова финансирано од моћних фармацеутских кућа од Министарства здравља. Из њене имовинске карте види се да највеће приходе остварује управо на том послу. Лако се је одрећи министарске плате кад имате други уносан посао – каже Мркић.

Одвојеност политичара од реалности на примеру министарке проблем је који уочава и професор на Факултету политичких наука Чедомир Чупић.

Он истиче да политичари нису свесни да се у Србији у ваздуху осећа социјални бунт, јер су главни стубови друштва (здравство, просвета и судство) бедно плаћени и зато корупцијом изједени.

– Не ради се о томе да смо ми сиромашно друштво, већ о лошој расподели. У таквој држави нема здравља, нема развоја духа и нема правде – каже професор Чупић.

Извор: Блиц

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима