ПРЕМОРЕНИ, ПРЕОПТЕРЕЋЕНИ, ПОНИЖЕНИ, ЉУТИ, ОГОРЧЕНИ…У ПРАВУ СТЕ ШТО СТЕ ЉУТИ !

ЗАТО ШТО ЈЕ НАС, ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВУ СРБИЈЕ, СВЕ МАЊЕ А ПОСЛА СВЕ ВИШЕ.

ЗАТО ШТО ЗАПОСЛЕНЕ ЗАСТРАШУЈУ И ЗЛОСТАВЉАЈУ.

ЗАТО ШТО ЈЕ НЕМОГУЋЕ И НЕЗАКОНИТО ДА ЛЕКАР, МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, ЗДРАВСТВЕНИ ТЕХНИЧАР, СПРЕМАЧИЦА, ТЕХНИЧКИ РАДНИК… ОБАВЉАЈУ ПОСЛОВЕ ЗА ДВОЈЕ ИЛИ ТРОЈЕ КОЛЕГИНИЦА ИЛИ КОЛЕГА КОЈЕ НЕДОСТАЈУ, КОЈИХ БИ ПО ПРОПИСИМА ТРЕБАЛО ДА БУДЕ, АЛИ ИХ НЕ ДАЈУ.

ЗАТО ШТО НЕ ДОБИЈАМО НОВЕ КАДРОВЕ НА МЕСТО ОНИХ КОЈИ БЕЖЕ ОД ТЕШКОЋА, ПОНИЖЕЊА И БЕДЕ ИЗ ЈАВНОГ ЗДРАВСТВЕНОГ СИСТЕМА, СПАСАВАЈУЋИ СЕ ОДЛАСКОМ У НОРВЕШКУ, НЕМАЧКУ, ПРИВАТНЕ УСТАНОВЕ… А ОНИ КОЈИ ОСТАЈУ СУ САТРВЕНИ ПОСЛОМ, МАЛТРЕТИРАЊЕМ И БАХАТОШЋУ РУКОВОДЕЋИХ ”КАДРОВА”. 

ЗАТО ШТО УМЕСТО ДА ПРИМА НОВЕ, ЕДУКОВАНЕ И СПОСОБНЕ КАДРОВЕ, МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА ”РЕЦИКЛИРА” ПОЛИТИЧКИ ПОДОБНЕ, КОЈИ СУ ПО ЗАКОНУ ОТИШЛИ У ПЕНЗИЈУ, РАСПОРЕЂУЈУЋИ ИХ НА МЕСТА ”САВЕТНИКА” И ОСТАЛЕ ИЗМИШЉЕНЕ ПОЗИЦИЈЕ ОД КОЈИХ ИМАМО САМО ШТЕТЕ, ДОК КОРИСНЕ РАДНИКЕ ОТПУШТАЈУ ПОСЛЕ РАДА ”НА ОДРЕЂЕНО” ОД 5, 6, 7… ГОДИНА.

ЗАТО ШТО НАМ ПЛАТЕ НИКАДА НИСУ БИЛЕ МАЊЕ (ДРЖАВА НАМ УЗЕЛА 10%, РАНИЈЕ ЈЕ УКИНУТА СТИМУЛАЦИЈА ТАМО ГДЕ ЈЕ ПОСТОЈАЛА, ОДРЕЂЕНОМ БРОЈУ ЗАПОСЛЕНИХ СМАЊЕНЕ СУ НАКНАДЕ ЗА МИНУЛИ РАД, ТЕШКОЋЕ У ИСПЛАТИ ПРЕКОВРЕМЕНОГ РАДА…) А ПОСЛА НИКАДА ВИШЕ.

ЗАТО ШТО СМО, ЗБОГ СВЕ ОВЕ МИЗЕРИЈЕ БОЛЕСНИ, ИСЦРПЉЕНИ, САТРВЕНИ, ПОНИЖЕНИ, СИРОМАШНИ… МИ И НАШЕ ПОРОДИЦЕ.

АКО СТЕ ОГОРЧЕНИ И ЉУТИ, МЕСТО ВАМ ЈЕ У НОВОМ СИНДИКАТУ ЗДРАВСТВА СРБИЈЕ, ЈЕДИНОМ КОЈИ ЈЕ ОСТАО ДА СЕ БОРИ!

ВРЕМЕ  ЈЕ  ЗА  АКЦИЈУ !

НОВИ СИНДИКАТ ЗДРАВСТВА СРБИЈЕ, (011) 32 31 581; novisindikatzdravstva@gmail.com

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима