Окружница председника Новог синдиката здравства Србије

Поштоване колегинице и колеге, драги пријатељи,

обраћам Вам се пред наступајућу 2015.годину, а на заласку већ старе 2014.године. Ситуација кроз коју пролазимо и време у коме живимо су претешки и бреме свакодневне егзистенције и подношења тешкоћа дневног живота сви осећамо и свима нам тај терет тешко пада.

Пред новом смо 2015.годином и ја тако жарко желим да Вам свима буде пре свега, испуњена здрављем и спокојом, миром и разумевањем у Вашим породицама, са Вашим најмилијима, са Вашим колегама и пријатељима и са свима који Вам у животу значе и према којима осећате емоције и одговорност. На крају ове окружнице моје најискреније жеље за наступајућу Нову годину ће бити исказане, са великом надом и најбољим намерама.

Сагледавајући реалност наших живота, економски и социјални период кроз који пролазимо, морамо са много објективности да сагледамо годину пред нама. Колегинице и колеге, оно што ће нам очигледно у новој 2015.години бити неопходно су појмови које у Србији лако заборављамо, а тешко им схватамо прави смисао. Моје мишљење је да су ти појмови, који би требало да одзвањају у нашим мислима кроз целу 2015.годину – солидарност, колегијалност, јединство, социјална свест, јасни ставови о томе шта је добро за нас и наше породице, а шта није и активизам – дакле, спремност да се активно и одлучно боримо за своју садашњост и будућност. У години тешких искушења која су пред нама морамо се окренути једни другима, морамо схватити да као чланови радничког покрета немамо никога другога уз нас осим колегинице или колеге уз чије раме радимо, оне са којима проводимо дуге сате на радним местима, у окружењу које је све суморније и репресивније.

Па пружимо онда једни другима руке, колегијално, солидарно, пријатељски…Пружимо једни другима руке и рукујмо се чврсто и направимо једну чврсту колону, један одлучан строј, прави живи зид људи који су спремни да се боре за заслужено место под сунцем. Само тако ћемо лакше и успешније проћи кроз све изазове које нам доноси време пред нама.

Поштованом чланству Новог синдиката здравства Србије, синдикалним активистима, руководству синдикалних организација, колегама из руководства Територијалних организација и органа НСЗ, нашим колегама и пријатељима са којима заједно чинимо Нови синдикат Србије, свим осталим пријатељима из радничког покрета и нашим симпатизерима најискреније желим срећну Нову 2015.годину, испуњену здрављем, спокојством, добром вољом и пријатељством међу људима, солидарношћу и узајамним разумевањем, уз посебну жељу да наступајућа година не буде баш тако тешка и суморна као што многи предвиђају.

Синдикални поздрав, са солидарношћу!

У Београду, 30.12.2014.г.
Живорад Мркић, председник

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима