Обавештење о учешћу НСЗ Србије на протесту 01.05.2011.

– Председницима синдикалних организација НСЗ
– Председницима територијалних организација НСЗ

Предмет: Обавештење о учешћу Новог синдиката здравства Србије на Првомајском протесту 2011.год.

Поштоване Колегинице и Колеге,
обавештавамо Вас да је Председништво НСЗ донело одлуку да Нови синдикат здравства Србије, заједно са другим синдикатима са којима имамо блиску сарадњу, учествује на Првомајском протесту 2011.год. Преносимо Вам одлуку Председништва у целини:

Председништво Новог синдиката здравства Србије на 13. седници путем телефонских консултација у складу са Пословником о раду Председништва НСЗ одржаној дана 19.04.2011.г. у складу са чл.32. ст.1. тч.17. Статута НСЗ доноси

ОДЛУКУ О УЧЕШЋУ У ПРВОМАЈСКОМ ПРОТЕСТУ

  1. Нови синдикат здравства Србије ће узети учешће у Првомајском протесту заједно са другим синдикатима који су изразили жељу за заједничко учешће.
  2. Протест ће се одржати у недељу, 1.маја 2011.г. са почетком у 12 час. и са почетним местом окупљања на Тргу Димитрија Туцовића у Београду.
  3. Све синдикалне организације НСЗ су дужне да на адекватан начин учествују у овој протестној активности.
  4. Председништво НСЗ у складу са чл.32. ст.2. делегира надлежност Председнику НСЗ да именује Организациони одбор протеста.

Напомињемо да се на овом протесту очекује учешће неколико синдиката са којима НСЗ има развијене односе блиске сарадње: Полицијски синдикат Србије, Уједињени синдикати „Слога“, а могуће је учешће и других синдикалних организација.

У складу са одлуком Председништва НСЗ очекујем од синдикалних организација да испуне своју статутарну обавезу и учествују, на примерен начин, у Првомајском протесту.

Синдикални поздрав, са солидарношћу!

У Београду, 20.04.2011.г. Живорад Мркић
Председник НСЗ

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима