НЕЋЕМО ИМ ОПРОСТИТИ, НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ, ПОБЕДИЋЕМО!

НОВИ СИНДИКАТ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ ОБАВЕШТЕЊЕ ЧЛАНСТВУ И ЗАПОСЛЕНИМА У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ СРБИЈЕ

НЕЋЕМО ИМ ОПРОСТИТИ, НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ, ПОБЕДИЋЕМО ЈЕР НОВИ СИНДИКАТ НЕ ИЗДАЈЕ НИКАД !!! (А И НЕ ВОЛИМО ДА ГУБИМО…)

МИЉКО РИСТИЋ, ДИРЕКТОР КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ (?), ЈЕ ОБРУКАО СЕБЕ И СВОЈ ПОТПИС НА СПОРАЗУМУ О ПРЕКИДУ ШТРАЈКА! НОВИ СИНДИКАТ ЈЕ ТУЖИО МИЉКА РИСТИЋА НАДЛЕЖНОМ СУДУ ЗБОГ НЕСПРОВОЂЕЊА СПОРАЗУМА О РЕШАВАЊУ ШТРАЈКАЧКИХ ЗАХТЕВА !

Поштоване колегинице и колеге, учесници у штрајку упозорења у Клиничком центру Србије 15.05.2013.год.
Поштовани штрајкачи глађу, вас деветоро чланова Штрајкачког одбора Новог синдиката КЦС.
Поштовани чланови Новог синдиката КЦС, који сте указали поверење вашем Синдикату и потписали захтев и овлашћење за заступање.

Наши верни, храбри и одлучни чланови, наши најбољи…
Сви знате… ПОБЕДИЋЕМО И ОВАЈ ПУТ, ЈЕР НОВИ СИНДИКАТ НЕ ИЗДАЈЕ НИКАД, НЕ ОДУСТАЈЕ НИКАД И НЕ ПРЕДАЈЕ СЕ НИКАД, ТАЧКА.
Вашим храбрим изласком на штрајк упозорења Новог синдиката КЦС 15. маја 2013.год. показали сте много тога.

Показали сте да сте храбри.
Показали сте да вас не плаше претње, уцене и застрашивања којима сте били изложени.
Показали сте да вас није обесхрабрила издаја других ‘синдиката’ који су срамно стали на страну Миљка Ристића и управе КЦС, а издали су вас, своје колегинице и колеге.

Показали сте да је могуће, чак и у цивилизацијској прашуми која се зове Србија данас, изборити се за Споразум о решавању штрајкачких захтева, који је потписао – као што вам је познато – Миљко Ристић, директор (?) Клиничког центра Србије.

У Споразуму о протоколу решавања захтева запослених из штрајка упозорења (бр. КЦС 11130 од 17.05.2013.год) Миљко Ристић је преузео уговорну обавезу да прими у стални радни однос (радни однос на неодређено време) све запослене на одређено време који испуњаваљју законске услове за пријем у радни однос на неодређено време, а који су поднели захтев за пријем у радни однос на неодређено време закључно са даном штрајка упозорења – 15. маја 2013. год.

Наш Синдикат је 22.05.2013.год. упутио докмент управи КЦС-а, где смо изнели наше мишљење да овај пријем у радни однос за стално треба да се односи на СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ У КЦС, без обзира на синдикалну припадност. Ми се бринемо и желимо правду за СВЕ запослене у КЦС, нисмо себични.
После тога, ужи Колегијум КЦС доноси Одлуку (бр. КЦС 11537 од 22.05.2013 год.), коју осим Миљка Ристића потписују и његови најближи сарадници. Овом Одлуком је решено да се у стални радни однос приме сви запослени у КЦС, без обзира на синдикалну припадност.

Потписао Миљко Ристић, потписали његови сарадници из ужег Колегијума и – НИСУ СПРОВЕЛИ.
Спровели су неколико мање важних захтева (исплата једнократне помоћи на основу Споразума, смена директора Службе за правне послове КЦС…), али најважније захтеве које се односе на пријем у стални радни однос и поштовање кадровских норматива у КЦС – нису спровели. Пљунули су на сопствене потписе.

Нови синдикат Клиничког центра Србије је због вероломног и бескрупулозног непоштовања Споразума од стране Миљка Ристића и управе КЦС-а, предузео следеће мере:
– поднео тужбу против Миљка Ристића, директора КЦС-а, надлежном суду због непоштовања Споразума о протоколу решавања захтева запослених из штрајка упозорења;
– поднео тужбе надлежном суду ради пријема у стални радни однос 140 чланова Новог синдиката КЦС који су Синдикату дали овлашћење/пуномоћје у писаној форми да их заступа;
– поднео кривичне пријаве против лица из структуре КЦС и издајничких ‘синдиката’, а због кривичног дела озбиљне претње и угрожавања сигурности;
– ангажовао синдикалне адвокате за све наведене правне процесе;
– обратио се у писаној форми Заштитнику грађана Саши Јанковићу, у смислу његовог ангажовања због кршења права грађана/запослених у Клиничком центру Србије из домена права из радног односа.

Ово је тек почетак мера које имамо намеру да спроведемо против вероломне и бескрупулозне управе КЦС-а, која чак ни сопствене потписе не поштује.

СВИМА КОЈИ ПОЗНАЈЕТЕ НОВИ СИНДИКАТ ЈЕ ЈАСНО: НЕЋЕМО ОДУСТАТИ!

РЕЧИ ‘ПРЕДАЈА’ И ‘ПОРАЗ’ НЕ ПОСТОЈЕ У НАШЕМ РЕЧНИКУ!

ЗНАМО САМО ЗА ПОБЕДУ, ПО СВАКУ ЦЕНУ ! И ТАЧКА.

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима