ДЕТАЉ ПРЕД ОДРЖАВАЊЕ ОТВОРЕНЕ СКУПШТИНЕ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА

26.03.2015. у београдском Дому омладине одржана је прва Отворена скупштина здравствених радника. Поред приличног броја колега из Београда, отвореној скупштини су присуствовали и запослени у здравству и Младеновца, Смедерева и Ваљева. У веома отвореном, искреном и колегијалном дијалогу донети су следећи закључци:

1. Запослени у здравству Србије захтевају правичан третман према нашој професионалној групацији,те да се Влада Србије према нама односи као према равноправним грађанима и честитим професионалцима, а не да се односи као према изгредницима и кажњеницима.

2. Имајући у виду да ће делатности просвете и државне управе добити финансијску помоћ од Владе РС у укупној висини од једне просечне зараде у РС, захтевамо да исту новчану помоћ добију и сви запослени у здравству, чиме би се практично анулирале последице умањења зарада од 10%.

3. Захтевамо апсолутно поштовање кадровских норматива јер нас је сувише мало, обављамо послове за двоје до троје колегиница и колега који су на различите начине отерани са посла.

4. Инсистирамо да се спроводе све мере безбедности и здравља на раду, да будемо заштићени од непотребних ризика, злостављања и понижавања на послу, јер је број колегиница и колега који су оболели од професионалних болести , болести у вези са радом или су претрпели повреде на раду због исцрпљености и премора.

5. Заштита од мобинга самовоље и безакоња.

6. Спречавање сваког облика партијског урушавања и пљачке здравственог система Србије.

ГДЕ ЋЕМО ДАЉЕ?
НАЈАВЉЕНЕ ОТВОРЕНЕ СКУПШТИНЕ У НОВОМ САДУ, СМЕДЕРЕВУ, ВАЉЕВУ И МЛАДЕНОВЦУ, ПА ОНДА ДАЉЕ…

УКОЛИКО СЕ МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА ОГЛУШИ О НАШЕ ЗАХТЕВЕ, СЛЕДЕ НЕПОСРЕДНЕ АКЦИЈЕ И ПРОТЕСТИ!

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима