ЗАКОН СА ЈАВНОМ РАСПРАВОМ ЗАТВОРЕНОМ ЗА ЈАВНОСТ

НОВИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ ПОЗИВА ПРЕДСТАВНИКЕ ЕЛЕКТРОНСКИХ И ШТАМПАНИХ МЕДИЈА ДА ПРИСУСТВУЈУ

КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА МЕДИЈЕ НОВОГ СИНДИКАТА СРБИЈЕ „ ЗАКОН СА ЈАВНОМ РАСПРАВОМ ЗАТВОРЕНОМ ЗА ЈАВНОСТ“

У СКУПШТИНСКОЈ ПРОЦЕДУРИ СЕ, У ОВОМ МОМЕНТУ, НАЛАЗИ ЗАКОН О НАЧИНУ ОДРЕЂИВАЊА МАКСИМАЛНОГ БРОЈА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ.

ЕФЕКТИ ОВОГ ЗАКОНА ТРЕБА ДА ДОВЕДУ ДО ДАЉЕ БУЏЕТСКЕ КОНСОЛИДАЦИЈЕ И БУЏЕТСКЕ УШТЕДЕ ОД 0,3% БНП, ПО ЦЕНУ ДА СЕ БРОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ СМАЊИ ЗА 15% У НАРЕДНЕ 3 ГОДИНЕ.

НУСЕФЕКАТ ЗАКОНА ЋЕ БИТИ ХИЉАДЕ И ХИЉАДЕ ОТПУШТЕНИХ ИЗ ЈАВНОГ СЕКТОРА, УЗ СВУ ЛИЧНУ, ПОРОДИЧНУ, ХУМАНИТАРНУ И СОЦИЈАЛНУ ТРАГИКУ.

МЕЂУТИМ, ЗАКОН НИЈЕ УТВРДИО НИКАКВЕ РЕЛЕВАНТНЕ КРИТЕРИЈУМЕ, СТАНДАРДЕ И НОРМАТИВЕ НА ОСНОВУ КОЈИХ ЋЕ СЕ ОДРЕЂИВАТИ КО ЋЕ ОСТАТИ ДА РАДИ, А КО ЋЕ БИТИ ОТПУШТЕН.

ОВАКАВ КОНЦЕПТ ЗАКОНА МОЖЕ ДОВЕСТИ ДО ТОГА ДА БУДУ ОТПУШТЕНИ ЧЕСТИТИ И ПРЕДАНИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ И ВРЕДНИ РАДНИЦИ, А ДА НА ПОСЛУ ОСТАНУ ПАРТИЈСКИ АПАРАЧИКИ И НЕПОТРЕБНИ КАДРОВИ.

ЧАК СЕ МОГУ ДЕСИТИ РАЗЛИЧИТЕ МАНИПУЛАЦИЈЕ У СМИСЛУ ОСЛОБАЂАЊА ПРОСТОРА И РАДНИХ МЕСТА ЗА „ПОЛИТИЧКИ ПОДОБНЕ“.

ПОСЕБНО ЈЕ ЗАНИМЉИВО ДА СУ ЈАВНУ РАСПРАВУ ОРГАНИЗОВАЛИ НА ТАКАВ НАЧИН ДА СУ У ЊОЈ УЧЕСТВОВАЛИ ПРЕДСТАВНИЦИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ, ВЛАДЕ, МИНИСТАРСТАВА, ФИСКАЛНОГ САВЕТА, СТАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ГРАДОВА И ОПШТИНА…СВИ ОСИМ НАЈЗАИНТЕРЕСОВАНИЈИХ – ПРЕДСТАВНИКА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ КОЈИ ЋЕ ОСТАТИ БЕЗ ПОСЛА. БИЛА ЈЕ ТО ЈАВНА РАСПРАВА ЗАТВОРЕНА ЗА ЈАВНОСТ.

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ У ПЕТАК, 31.07.2015.ГОД. У 12 ЧАСОВА, У ДОМУ ОМЛАДИНЕ, МАКЕДОНСКА 22, 2.СПРАТ.

Контакт особа:  Живорад Мркић 064/ 1357 083 или 011/3231 581

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима