Саопштење штрајкачког одбора НСЗ Србије

– Чланству

САОПШТЕЊЕ ШТРАЈКАЧКОГ ОДБОРА НОВОГ СИНДИКАТА ЗДРАВСТВА СРБИЈЕ
23.02.2011.год.

Поштоване колегинице и колеге, чланови Новог синдиката здравства,

Упутство бр.2 Штрајкачког одбора НСЗ (бр. 38/11 од 18.02.2011.г.) предвиђало је, као што вам је познато, да се у периоду од 21.-28.02.2011.год. не спроводи ефективна обустава рада у здравственим установама у којима је организован Нови синдикат здравства Србије.

Разлоге овакве одлуке изнете у Упутству смо навели и објаснили, али да поновимо сажето још једном: сматрали смо да је неопходно да Председништво НСЗ и Штрајкачки одбор размотри тада изнету понуду Министарства финансија за увећање зарада у здравственој делатности од 13,6% у току 2011.г. Такође, сматрали смо да треба извршити анкетирање чланства, да би се добило мишљење чланства о тада важећој понуди Министарства финансија.

Међутим, понуда више не важи!

Очито је да се у Србији не пита ништа Диана Драгутиновић већ Међународни монетарни фонд, а да је Алберт Јегер, шеф делегације ММФ у Србији, изгледа све у овој земљи: и председник и премијер и министар…ММФ је пластично показао на нашем примеру ко је газда у нашој кући.

Госпођа Диана Драгутиновић нам је „понудила“ једнократну помоћ (!) за запослене у јавном сектору и за пензионере, међутим само под условом „уколико буду повећани приходи државне касе“.

Уз ову понуду Диане Драгутиновић свакодневни живот у Србији нам је „понудио“ поскупљење хлеба са 44 на 55 динара и повећање цене струје од 1.марта за 13,6%!

Имајући у виду компликовање и усложњавање ситуације у Србији, као и поданичку политику Владе Србије према међународним центрима моћи, Штрајкачки одбор НСЗ ће предложити Председништву нашег Синдиката предузимање одговарајућих активности у односу на новонастали развој ситуације.

У том смислу, чланство и руководства синдикалних организација Новог синдиката здравства Србије биће по убрзаном поступку обавештени о предузетим мерама и планираним активностима.

У Београду, 23.02.2011.год. Мирјана Бауцал
Председник Штрајкачког одбора НСЗ