ПРЕДСЕДНИК НОВОГ СИНДИКАТА ЗДРАВСТВА ОДРЖАО ГОВОР НА ПРОТЕСТУ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

Председник Новог синдиката здравства Србије колега Живорад Мркић обратио се данас, 22. октобра 2014.год., учесницима протеста просветних радника у Београду, у оквиру једнодневног штрајка просветних радника Србије.
Колега Мркић је протесту присуствовао на позив колега из синдиката који су организовали штрајк и протест.

У свом обраћању Мркић је поздравио учеснике у протесту у име запослених у здравству Србије, поздравио јединство и одлучност просветних радника у борби да се спречи смањење зарада, као и довођење запослених у целом јавном сектору Србије у стање социјалне беде и потпуног егзистенцијалног очаја.
Такође, Мркић је изразио жаљење што са просветним радницима данас на протесту нису сви честити запослени у здравству, социјалној делатности, култури, јавним предузећима, сви честити радни људи целе Србије.

”Само сви заједно, само удружени, само солидарним и јединственим наступом можемо победити авети беде и безнађа и изборити се за достојну егзистенцију поштених радних људи и њихових породица. Хајдемо у борбу заједно, до победе!”

Мркић је свој говор завршио цитирањем легендарног борбеног поклича радног народа ”HASTA LA VICTORIA SIEMPRE !” – ХАЈДЕ ДА ПОБЕДИМО ЗАУВЕК ! , што је код окупљених просветних радника, уз присећање на легендарног Че Гевару, изазвало буру искрених емоција !
Колега Мркић је одао признање просветним радницима на њиховој солидарности и синдикалној свести и напоменуо да на тај начин они свима држе час из синдикалне борбе и активизма.

Дежурна екипа Новог синдиката здравства Србије

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима