Округли сто у Министарству здравља РС

Поштоване Колегинице и Колеге,
на позив Министра здравља, представници Новог синдиката здравства Србије Живорад Мркић, Председник НСЗ и Миленко Бјелић, Потпредседник НСЗ, учествовали су на Округлом столу ”Финансирање здравственог система – стање и изазови”, који је одржан у Београду, дана 10.07.2009.год. Организатор Округлог стола је Министарство здравља РС.

На Округлом столу су учествовали Министар здравља Проф.др Томица Милосављевић, Државни секретари у Министарству здравља, Председник Здравственог савета РС Проф.др Драган Делић, Директор РЗЗО гђа. Светлана Вукајловић, Председник Одбора за здравље и породицу Народне скупштине РС др Паја Момчилов, представници синдиката организованих у здравству, представници комора здравствених радника, Српског лекарског друштва, представници канцеларија Светске здравствене организације и Светске банке у Републици Србији и други званичници.

Представници Новог синдиката здравства су узели учешће у дискусији и изнели конкретне ставове који се односе на актуелне изазове финансирања здравственог система РС, као и чињеницу да проблеми финансирања јавних здравствених установа постају све већи, а материјално-социјални положај запослених у здравству Србије све тежи.

У прилогу вам достављамо материјал са Округлог стола, јер сматрамо да се из њега могу сагледати намере Владе РС по питању даљег финансирања здравственог система у нашој. На жалост, неспорна је чињеница да су пред нама у социјалном, економском и професионалном смислу, тешка времена која ће пред Синдикат поставити велике изазове и искушења. Међутим, и поред свега и упркос свему, борба за интересе нашег чланства остаје највиши приоритет нашег Синдиката.

Синдикални поздрав, са солидарношћу!

У Београду, 14.07.2009.год. Живорад Мркић
Председник Новог синдиката здравства Србије

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима