ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРЕДЛОГУ ТАБЕЛЕ КОЕФИЦИЈЕНАТА, ПЛАТНИХ ГРУПА И РАЗРЕДА

ПАЖЊА!! ДОДАТНО ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ НОВИХ КОЕФИЦИЈЕНАТА!

ПОШТОВАНЕ СИНДИКАЛНЕ КОЛЕГИНИЦЕ И КОЛЕГЕ,

НОВИ СИНДИКАТ ЗДРАВСТВА ВАМ ПРОСЛЕДЈУЈЕ РАДНУ ВЕРЗИЈУ ТАБЕЛЕ РАЗВРСТАВАЊА ПО ПЛАТНИМ ГРУПАМА И РАЗРЕДИМА, КОЈА ЈЕ ПРЕДЛОЖЕНА ОД СТРАНЕ МИНИСТАРСТВА ЗА ДРЖАВНУ УПРАВУ И ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ И МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА, А КОЈА СЕ ТРЕБА ПРИМЕЊИВАТИ НА ЗАПОСЛЕНЕ У ЗДРАВСТВЕНОЈ ДЕЛАТНОСТИ, У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ О ЗАПОСЛЕНИМА У ЈАВНИМ СЛУЖБАМА.

ПРЕДЛАГАЧИ НИСУ НАЈБОЉЕ РАЗЈАСНИЛИ ЗНАЧЕЊЕ НАВЕДЕНЕ ТАБЕЛЕ , ТЕ ЋЕМО ПОКУШАТИ УЗ ИЗВЕСНО НАГАЂАЊЕ ДА ВАМ ПРЕНЕСЕМО НЕКО НАШЕ СХВАТАЊЕ. ТО ЗНАЧИ ДА ОВУ НАШУ ИНФОРМАЦИЈУ НЕ СМАТРАТЕ ЗА КОНАЧНУ, ЈЕР СЕ РАДИ О ПРЕДЛОГУ, А РАЗЈАШЊЕЊА У ВЕЗИ ЊЕ СУ НЕЈАСНА.

У КОЛОНИ “ПРОРАЧУНАТИ КОЕФ.МИН.” НАВОДНО СУ ПРЕДСТАВЉЕНИ НАШИ ТРЕНУТНИ КОЕФИЦИЈЕНТИ ЗА ОБРАЧУН ЗАРАДА, ПА ПО ТОЈ МЕТОДИЦИ ДИРЕКТОР КЦС ИМА МИНИМАЛНИ КОЕФИЦИЈЕНТ 4,79 А СПРЕМАЧ У ПРОСТОРИЈАМА У КОЈИМА СЕ ПРУЖАЈУ ЗДРАВСТВЕНЕ УСЛУГЕ 1,22 (1,45).

ПАЖЊА! КАО ШТО ВИДИТЕ “ПРЕРАЧУНАТИ КОЕФИЦИЈЕНТИ И ПРЕДЛОЖЕНИ КОЕФИЦИЈЕНТИ” СУ ПРИКАЗАНИ У ЗНАТНО МАЊИМ ИЗНОСИМА ОД ПОСТОЈЕЋИХ КОЕФИЦИЈЕНАТА ИЗ УРЕДБЕ, ЈЕР ПРЕМА НАШИМ САЗНАЊИМА ТРЕБА НАВОДНО ДА ДОДЈЕ ДО ЗНАТНОГ УВЕЋАЊА ОСНОВИЦЕ ЗА ОБРАЧУН ЗАРАДЕ (ПРИМЕНОМ ЗАКОНА О ЗАПОСЛЕНИМА У ЈАВНИМ СЛУЖБАМА И ЗАКОНА О СИСТЕМУ ПЛАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ), ПА ЗБОГ ЗНАЧАЈНОГ УВЕЋАЊА ОСНОВИЦЕ ДОЛАЗИ ДО ПАДА НОМИНАЛНОГ ИЗНОСА КОЕФИЦИЈЕНТА. ПРЕМА НЕКИМ ПОТПУНО НЕПОТВРЂЕНИМ НАВОДИМА НОВА ОСНОВИЦА ЗА ОБРАЧУН ЗАРАДЕ ТРЕБА ДА ИЗНОСИ 17.400.00 ДИНАРА, АЛИ ВАС МОЛИМО ДА ОВО ПРИМИТЕ СА КРАЈЊОМ РЕЗЕРВОМ, ЈЕР ОВА САЗНАЊА НИСУ ПРОВЕРЕНА.

У КОЛОНИ “ПРЕДЛОЖЕНИ КОЕФИЦИЈЕНТ”, НАВОДНО СЕ НАЛАЗИ БУДУЋИ КОЕФИЦИЈЕНТ ПО КОМЕ ЋЕ СЕ ОБРАЧУНАВАТИ ЗАРАДЕ И ВИДИМО ДА ЗА ДИРЕКТОРА КЦС ИЗНОСИ 8,01 А ЗА СПРЕМАЧИЦУ 1.42 (1.45).

СВИМА ПАДА У ОЧИ ДА НЕДОСТАЈЕ У ОВИМ ТАБЕЛАМА НАЈВЕЋИ ДЕО ГРУПАЦИЈЕ АДМИНИСТРАТИВНИХ И ТЕХНИЧКИХ РАДНИКА, ОСИМ НЕКОЛИКО ЗАНИМАЊА. НАВОДНО ЋЕ КОЕФИЦИЈЕНТИ НЕМЕДИЦИНСКИХ РАДНИКА БИТИ УРЕЂЕНИ ПОСЕБНОМ, ТЗВ. “ГЕНЕРИЧКОМ ТАБЕЛОМ”, КОЈА ЋЕ БИТИ ИСТОВЕТНА ЗА СВЕ ЈАВНЕ СЛУЖБЕ. ОВО НАМ ДАЈЕ ПРОСТОР ЗА ОДРЕЂЕНУ ЗАБРИНУТОСТ.

УЗ ПОНОВЉЕНУ НАПОМЕНУ ДА СЕ РАДИ О “ПРЕДЛОГУ РАДНЕ ВЕРЗИЈЕ” , КАО И ДА НАДЛЕЖНИ ОРГАНИ НИСУ НАЈБОЉЕ РАЗЈАСНИЛИ НОВУ ТАБЕЛУ, МИ ВАМ ЈЕ СВИМА ШАЉЕМО НА УВИД, ЈЕР СМАТРАМО ДА СЕ МОЖЕ САГЛЕДАТИ БАРЕМ ГЕНЕРАЛНИ НАЧИН РАЗМИШЉАЊА ПРЕДЛАГАЧА. МОЛИМО ВАС ДА ОВУ ТАБЕЛУ НЕ ТУМАЧИТЕ КАО КОНАЧНИ ИЛИ ПОУЗДАНИ ДОКУМЕНТ.

УКОЛИКО ИМАТЕ ПИТАЊА ВЕЗАНА ЗА ПРЕДЛОГ ТАБЕЛЕ КОЕФИЦИЈЕНАТА, ПЛАТНИХ ГРУПА И РАЗРЕДА, МОЖЕТЕ СЕ ОБРАТИТИТ КАНЦЕЛАРИЈИ НОВОГ СИНДИКАТА ЗДРАВСТВА НА ТЕЛ. 011/3612 588 ИЛИ НА ОВАЈ МАИЛ.

СИНДИКАЛНИ ПОЗДРАВ, СА СОЛИДАРНОШЋУ!

РРГ ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЦЕНТРАЛНОГ ИЗВРШНОГ ОДБОРА

 

ТАБЕЛА
Страна 1
Страна 2
Страна 3
Страна 4
Страна 5
Страна 6
Страна 7
Страна 8
Страна 9
Страна 10
Страна 11
Страна 12
Страна 13

 

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима