СКУП ПОДРШКЕ ДР ЖЕЉКУ РАНИЛОВИЋУ

Запослени у Дому здравља Земун одржали су, у среду 1. децембра, скуп подршке др Жељку Раниловићу. Због мобинга и дискриминације, као и незаконитог приступа подацима о личности, који према њему спроводи директорка и управа ДЗ Земун, др Жељко Раниловић је читаве две недеље штрајковао глађу испред централног објекта ДЗ Земун.

Велики број запослених се окупио и пружио непосредну и одлучну подршку др Раниловићу, у његовој принципијелној борби за заштиту својих Уставом и законом гарантованих права. Такође, колегинице, колеге и сарадници др Раниловића су га позвали, да због свог живота и здравља, због добробити и спокоја његове породице, др Раниловић прекине штрајк глађу.

Писмо подршке, у име запослених, прочитала је колегиница Вукица Станковић, председница Новог синдиката ДЗ Земун. У писму су запослени снажно апострофирали да др Раниловић прекине штрајк глађу, а да ће му сви помоћи у његовој даљој борби за заштиту повређених права, свим како правним, тако и средствима синдикалне борбе.

Др Раниловићу је, у току вечери 1. децембра, позлило и примљен је на болничко лечење у КБЦ Земун, где је и даље на лечењу. Због овог погоршања здравственог стања, др Раниловић је окончао штрајк глађу.

У четвртак, 2. децембра, др Раниловића је у болници посетио министар здравља др Златибор Лончар.

У овом моменту, здравствено стање др Жељка Раниловића се поправило и стабилизовало. Сматрамо да имамо принципијалну обавезу да др Раниловићу помогнемо у заштити и одбрани његових права, све до коначне победе.

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима