Синдикалне школе НСЗ „Рудник” 2013. год

Председницима синдикалних организација 154/13
Предмет: Проглас бр.2 организационог одбора Синдикалне школе НСЗ „Рудник 2013. год

Поштовани,
у прогласу број 2 шаљемо вам оквирни програм Синдикалне школе НСЗ „Рудник 2013.“ у коме су вам представљене активности које су планиране током трајања Синдикалне школе.
За први дан Синдикалне школе нису предвиђене радне активности. Планирано је да се учесници пријаве до 18 часова на рецепцији хотела „Неда“ на Руднику.
После смештаја учесника вече је слободно.

Од 1800 – 2000 је вечера а од 2100 до 0200 музички програм.
Другог дана после доручка је отварање Синдикалне школе и активан рад током целог дана са паузама за кафу, ручак и одмор. У вечерњим часовима је предвиђен музички програм.
Рад Синдикалне школе је планиран као комбинација предавања, синдикалних радионица и панел дискусија.
НСЗ је обезбедио еминентне предаваче , који ће одржати своја предавања.

Теме:
1. Стање радничког покрета у Србији
Предавач: Живорад Мркић- Председник Новог синдиката здравства Србије

2. Отворена питања реформе радног законодавства
Предавач: Проф.др Бранко Лубарда- Правни факултет Универзитета у Београду.

3. Инспекција рада- садашња пракса и будуће могућности
Предавач; Јасмина Маричић Вукотић- Републички инспектор рада,

Планиране су синдикалне радионице где ћемо кроз практичан рад демонстрирати реалне ситуације и проблеме са којим се срећемо у свакодневном раду у својим синдикалним организацијама и начине како их решавати.
Трећи део Синдикалне школе предвиђен је за Континуирану медицинску едукацију где смо уз велику помоћ и разумевање колега из Института за медицину рада Србије ‘Др Д. Карајовић’ обезбедили Курс И категорије, акредитованог код Здравственог савета Републике Србије. Виши и средњи медицински кадар ће за присуство на курсу остварити 4 екстерна бода. Програм Синдикалне школе са тачном сатницом биће Вам додељен по доласку у хотел.

Молимо вас да поштујете рок из прогласа бр.1 за пријаву броја учесника из ваших синдикалних организација као и да водите рачуна да на Синдикалну школу превасходно пошаљете синдикалне активисте и чланове органа Ваше синдиклане организације јер ћемо на тај начин едуковати, оспособити и побољшати рад и на бољи начин решавати свакодневне проблеме са којим се срећемо у својим радним срединама.
Синдикални поздрав,

СВЕ КОЛЕГЕ ЗАЈЕДНО !

У Београду, 24.10.2013.г.
Председавајући ОО Синдикалне школе НСЗ
Кулић Јован с.р.

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима