Нека друга Европа!

НЕКА ДРУГА ЕВРОПА !
ЕВРОПА ЖЕЉНА РАДА, ПРАВДЕ, БУДУЋНОСТИ, НАДЕ…
ЕВРОПА ОПРАВДАНО ГНЕВНИХ И РАЗОЧАРАНИХ ЉУДИ !
ЕВРОПА ПОБУНЕ И ШТРАЈКОВА !
”УЛИЦОМ ПРОЛАЗЕ РАДНИЦИ…” СЕЋАТЕ СЕ ПЕСМЕ?

Не, то није Европска унија, та бриселска бирократска аждаја, тако савршено отелотворена у подбуло-буљавој фаци Кетрин Ештон.
Не, то заиста није Европска унија, тај отужни фалсификат правде, просперитета и благостања, та лажна новчаница коју нам тако упорно подмећу ”наши” политичари.
То је друга Европа, то је Европа која се дигла на буну и генерални штрајк против политике бриселске бирократије, Међународног монетарног фонда и Светске банке, тих нових јахача апокалипсе који свуда доносе беду, незапосленост, безнађе и јад.

Устала је права Европа, она коју чине сви европски народи, неформална али зато права!
Устали су незапослени, устали су запослени – а бедно плаћени, устали су болесни без адекватне здравствене заштите, устали су пензионери који су остали без пензија, устали су честити радни људи који су схватили да су дугове направили богаташи, а да ће их плаћати и враћати сиротиња.
Устали су европски народи жестоко и оправдано, на позив Европске конфедерације синдиката. Тутње улице од народног незадовољства у Шпанији, Португалу, Грчкој, Белгији, Француској, Италији, Немачкој, Великој Британији …
Реакционарне ”снаге реда и закона” туку и хапсе, али то неће помоћи – народ увек на крају победи.

14. новембар 2012.године – дан Међународне радничке акције. Почело је …
Србијо, зашто ћутиш? Нико у Европи није тако понижен, покраден, раскућен, уништен и прегажен као ти, Србијо ! Постала си долина беде, глади, смрти и безнађа, твоје лице је најтеже нагрђено. Србијо, ако игде постоји потреба за генералним штрајком и потпуним народним протестом – то је код тебе, Србијо!
Пробуди се, да не буде сувише касно, да не заспиш вечитим сном …
Три права синдиката – Полицијски синдикат Србије, Удружени синдикати Србије ”Слога” и УСС ”Слога” Нови синдикат здравства – изашла су 14. новембра на протест поводом дана Међународне радничке акције. Ето, и у Србији је неко протествовао, сачувао образ радних људи – ако не нешто више од тога…
Али, морамо да се освестимо, да се пробудимо из социјалне коме и кошмарног сна! Има честитих синдиката који ће вас, грађане Србије, упорно позивати да се борите за сопствену садашњост и будућност, као и наду за вашу децу и унучад.

СРБИЈА ИМА НАЈВИШЕ РАЗЛОГА ЗА ГЕНЕРАЛНИ ШТРАЈК !
СРБИЈА ЈЕ ЗЕМЉА ПОНИЖЕНИХ, РАСПРОДАТИХ, БЕДНИХ, БОЛЕСНИХ, РАЗОЧАРАНИХ … ТУЖНИХ ЉУДИ !
ИМА ЛИ У СРБИЈИ И ПОШТЕНИХ , ХРАБРИХ, ДРЧНИХ, ЖЕСТОКИХ – А ПРАВЕДНИХ, ИНАТЏИЈА – АЛИ СА РАЗЛОГОМ !
ПРОБУДИ СЕ СРБИЈО ЗБОГ НЕПРАВДЕ И ПОНИЖЕЊА!

ПРОБУДИ СЕ – ИЗ ИНАТА !
И ЗНАЈ, ПОСТОЈИ И ДРУГА, БОЉА ЕВРОПА – ВИДЕЛА СИ ЈЕ ЈУЧЕ !

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима