Директор КЦС-а се крије иза лажи и клевета, тврде представници

Директор Клиничког центра Србије, човек који је од КЦС-а направио зону сумрака и корупције, који је за шест месеци направио дуг у пословању већи од милијарду динара, под чијом се управом за три месеца губи траг 40 милиона динара из сопствених средстава КЦС-а, који никако да објасни како је потрошио 2 милиона евра сопствених прихода КЦС-а које је преузео од предходне управе, који је по партијској и „буразерској“ линији посмењивао све руководиоце Клиничког центра до нивоа главне сестре одељења, тврде представници Удружених синдиката Србије „Слога“ и Новог синдиката Клиничког центра Србије. „Одакле му право да он некога оптужује за пљачку“, постављају питање представници синдиката.

Каже Ристић, а неки медији преносе, „Велика синдикална пљачка Клиничког центра“ или „Синдикати од Клиничког центра узели 700.000 евра“. То су невероватне лажи и клевете, просто небулозе. Нови синдикат Клиничког центра Србије није узео ЈЕДАН ДИНАР од Клиничког центра Србије. На рачун нашег Синдиката управа није уплатила ЈЕДАН ДИНАР, а камоли стотине хиљада евра. Примамо плате у Клиничком центру Србије, како је уређено Законом и Појединачним колективним уговором за КЦС. И ништа више!

Посебан куриозитет представља чињеница да је директор Миљко Ристић вишегодишњи ПОТПРЕДСЕДНИК ГРАДСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НОВОГ СИНДИКАТА, да и сам има решење о 88 слободних сати за синдикални рад и да је и сам примао накнаду за синдикални рад, о чему ћемо приложити документе на конференцији за медије.

Конференција за новинаре
Удружених синдиката Србије „СЛОГА“
и Новог синдиката Клиничког центра Србије

 

Извор: Медија Центар

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима