7000 ДИНАРА КОЈЕ НИСМО ДОБИЛИ ИЛИ ДВА ДОПИСА МИНИСТРА ЛОНЧАРА

МИНИСТАР ЗДРАВЉА ЈЕ ИСТОГ ДАНА (24.12.2015.год.) ПРОСЛЕДИО ДОПИС ДИРЕКТОРИМА ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА ДА ЗАПОСЛЕНИМА ПОДЕЛЕ ЈЕДНОКРАТНУ ПОМОЋ ДО 7000 ДИНАРА, А ЗАТИМ И ДОПИС НА ТО НЕ УРАДЕ. ИСТИ ДАН, ПОТПУНО РАЗЛИЧИТИ ДОПИСИ.

НАВОДНО ЈЕ ОВУ ИСПЛАТУ СПРЕЧИЛО ОБАВЕШТЕЊЕ ДРЖАВНЕ РЕВИЗОРСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ.

ОБАВЕШТЕЊЕ СПРЕЧИЛО ИСПЛАТУ?

ЗАШТО СЕ МИНИСТАРСТВО НИЈЕ ИНФОРМИСАЛО О МОГУЋНОСТИ ДА СЕ ИСПЛАТИ ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ ПРЕ СЛАЊА ПРВОГ ДОПИСА? ИМА ЛИ ПРАВО ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА ДА ЗАУСТАВИ ОДЛУКУ/ПРЕПОРУКУ МИНИСТРА? ПО ЗАКОНУ, ДИРЕКТОР ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ ИМА ПРАВО ДА ИСПЛАТИ ЗАПОСЛЕНИМА СТИМУЛАЦИЈУ ИЛИ ЈЕДНОКРАТНУ ПОМОЋ, ИЗ СОПСТВЕНИХ СРЕДСТАВА. КАКО ТО ДА ЈЕ ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ЈАЧА ОД ЗАКОНА? ЗАШТО ЈЕ МИНИСТАР ЛОНЧАР ”ПОСЛУШАО” ДРЖАВНУ РЕВИЗОРСКУ? ДА ЛИ ЈЕ ОНА УОПШТЕ ПОСЛАЛА ДОПИС КОЈИ СЕ МОРА ”ПОСЛУШАТИ”, ИЛИ ОБАВЕШТЕЊЕ КОЈЕ НЕ ОБАВЕЗУЈЕ?

ОВО МЕЂУСОБНО ПРЕПУЦАВАЊЕ БИРОКРАТИЈЕ (АКО ЈЕ УОПШТЕ БИЛО ОЗБИЉНО?) ПРОИЗВОДИ САМО ТУЖНЕ ЕФЕКТЕ ПО ЗАПОСЛЕНЕ У ЗДРАВСТВУ: ПРВО СЕ ПОНАДАМО СКРОМНИМ ПАРИЦАМА, А ОНДА СХВАТИМО ДА СУ СЕ ОНИ ДОПИСИВАЛИ, А МИ ОСТАЛИ БЕЗ 7000 ДИНАРА. ТОЛИКО СМО СИРОМАШНИ ДА БИ НАМ ТАЈ НОВАЦ ЗНАЧИО…

ТРЕБА ДА СЕ ПРОБУДИМО ИЗ ЛЕТАРГИЈЕ И КОЛЕКТИВНЕ ДЕПРЕСИЈЕ, ДА СЕ БОРИМО И ДА НЕ БУДЕМО СИРОМАШНЕ ЖРТВЕ ”БУЏЕТСКЕ КОНСОЛИДАЦИЈЕ” !

Нови синдикат здравства Србије, Радна група за информисање
(Београд, Трг Николе Пашића бр. 5, тел./факс (011) 32 31 581
novisindikatzdravstva@gmail.com)

 

 

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима