ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЧЛАНОВИМА НОВОГ СИНДИКАТА  ЗДРАВСТВА

ПОШТОВАНЕ КОЛЕГИНИЦЕ И КОЛЕГЕ, ПОСТОЈИ НЕКОЛИКО ЗНАЧАЈНИХ ВЕСТИ КОЈЕ СУ ДОСПЕЛЕ У ЈАВНОСТ ПОЧЕТКОМ ОВОГ МЕСЕЦА. 2. НОВЕМБРА СМО ОБАВЕШТЕНИ (ДОДУШЕ НЕФОРМАЛНО, АЛИ ИЗ ”ПОУЗДАНИХ ИЗВОРА”) ДА СЕ ПРИМЕНА ЗАКОНА О ЗАПОСЛЕНИМА У ЈАВНИМ СЛУЖБАМА И ЗАКОНА О СИСТЕМУ ПЛАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ ОДЛАЖЕ ЗА 1. ЈАНУАР 2020. год. ПОРЕД ТОГА, ПРИСТИГЛО ЈЕ ОБАВЕШТЕЊЕ (ОПЕТ ПОЛУЗВАНИЧНО, АЛИ ИЗ ”ДОБРО ОБАВЕШТЕНИХ ИЗВОРА”) ДА ЋЕ СЕ ОСНОВИЦА ЗА ОБРАЧУН ЗАРАДА ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВУ ПОВЕЋАТИ 12%, ЗАПРАВО ОД 7 ДО 12%, У ЗАВИСНОСТИ ОД ПРОФЕСИОНАЛНЕ ГРУПАЦИЈЕ (МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ И ЗДРАВСТВЕНИ ТЕХНИЧАРИ 12%, ЛЕКАРИ, СТОМАТОЛОЗИ И ФАРМАЦЕУТИ 10%, НЕДЕФИНИСАНА ГРУПА ”ОСТАЛИХ ЗАПОСЛЕНИХ” 7%). ПОСЛЕ ТОГА ЈЕ ОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ – НАВОДНО – ПОТВРДИЛО МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА, МАДА ЗВАНИЧНЕ И КОНАЧНЕ ОДЛУКЕ У ТОМ СМИСЛУ ЈОШ УВЕК НИСМО ДОБИЛИ.

ИМАЈУЋИ У ВИДУ УКУПНУ СИТУАЦИЈУ, КАО И ВЕЛИКЕ КАДРОВСКЕ ПРОБЛЕМЕ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА, СМАТРАМО ДА ЈЕ НЕОПХОДНО У НАЈСКОРИЈЕМ ТЕРМИНУ ОДРЖАТИ КОНСУЛТАЦИЈЕ РУКОВОДСТВА НОВОГ СИНДИКАТА ЗДРАВСТВА СРБИЈЕ СА СВИМ СИНДИКАЛНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА НА ЗАЈЕДНИЧКОМ КОНСУЛТАТИВНОМ САСТАНКУ. ТАКОЂЕ У ИНТЕНЗИВНИМ СМО КОНТАКТИМА СА ДРУГИМ СИНДИКАТИМА ЈАВНИХ СЛУЖБИ ПО ОВОМ ПИТАЊУ.

СВЕ СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НОВОГ СИНДИКАТА ЗДРАВСТВА СРБИЈЕ ЋЕ БИТИ ПРАВОВРЕМЕНО ОБАВЕШТЕНЕ КАДА НАДЛЕЖНИ ДОНЕСУ ЗВАНИЧНЕ ДОКУМЕНТЕ О ОВИМ ПИТАЊИМА.

ТАКОЂЕ, СВЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЋЕ БИТИ НА ВРЕМЕ ОБАВЕШТЕНЕ О ОДРЖАВАЊУ КОНСУЛТАТИВНОГ САСТАНКА, НА КОМЕ ЋЕМО ЗАУЗЕТИ СТАВОВЕ О ПРАВЦУ АКТИВНОСТИ НОВОГ СИНДИКАТА ЗДРАВСТВА О ОВИМ ПИТАЊИМА. ПРЕДЛАЖЕМО ВАМ ДА БУДЕМО ЗАИНТЕРЕСОВАНИ И У БЛИСКОЈ КОМУНИКАЦИЈИ, ЈЕР РАЗВОЈ ДОГАЂАЈА ЗАХТЕВА НАШУ ПОЗОРНОСТ И АДЕКВАТНО РЕАГОВАЊЕ.

РРГ за информисање Новог синдиката здравства

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима