Saopštenje štrajkačkog odbora NSZ Srbije

– Predsednicima sindikalnih organizacija NSZ;
– Predsednicima teritorijalnih organizacija NSZ;
– Članstvu

SAOPŠTENJE ŠTRAJKAČKOG ODBORA NOVOG SINDIKATA ZDRAVSTVA SRBIJE
23.02.2011.god.

Poštovane koleginice i kolege, članovi Novog sindikata zdravstva,

Uputstvo br.2 Štrajkačkog odbora NSZ (br. 38/11 od 18.02.2011.g.) predviđalo je, kao što vam je poznato, da se u periodu od 21.-28.02.2011.god. ne sprovodi efektivna obustava rada u zdravstvenim ustanovama u kojima je organizovan Novi sindikat zdravstva Srbije.

Razloge ovakve odluke iznete u Uputstvu smo naveli i objasnili, ali da ponovimo sažeto još jednom: smatrali smo da je neophodno da Predsedništvo NSZ i Štrajkački odbor razmotri tada iznetu ponudu Ministarstva finansija za uvećanje zarada u zdravstvenoj delatnosti od 13,6% u toku 2011.g. Takođe, smatrali smo da treba izvršiti anketiranje članstva, da bi se dobilo mišljenje članstva o tada važećoj ponudi Ministarstva finansija.

Međutim, ponuda više ne važi!

Očito je da se u Srbiji ne pita ništa Diana Dragutinović već Međunarodni monetarni fond, a da je Albert Jeger, šef delegacije MMF u Srbiji, izgleda sve u ovoj zemlji: i predsednik i premijer i ministar…MMF je plastično pokazao na našem primeru ko je gazda u našoj kući.

Gospođa Diana Dragutinović nam je „ponudila“ jednokratnu pomoć (!) za zaposlene u javnom sektoru i za penzionere, međutim samo pod uslovom „ukoliko budu povećani prihodi državne kase“.

Uz ovu ponudu Diane Dragutinović svakodnevni život u Srbiji nam je „ponudio“ poskupljenje hleba sa 44 na 55 dinara i povećanje cene struje od 1.marta za 13,6%!

Imajući u vidu komplikovanje i usložnjavanje situacije u Srbiji, kao i podaničku politiku Vlade Srbije prema međunarodnim centrima moći, Štrajkački odbor NSZ će predložiti Predsedništvu našeg Sindikata preduzimanje odgovarajućih aktivnosti u odnosu na novonastali razvoj situacije.

U tom smislu, članstvo i rukovodstva sindikalnih organizacija Novog sindikata zdravstva Srbije biće po ubrzanom postupku obavešteni o preduzetim merama i planiranim aktivnostima.

U Beogradu, 23.02.2011.god. Mirjana Baucal
Predsednik Štrajkačkog odbora NSZ

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima