PREMORENI, PREOPTEREĆENI, PONIŽENI, LJUTI, OGORČENI…U PRAVU STE ŠTO STE LJUTI !

ZATO ŠTO JE NAS, ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU SRBIJE, SVE MANJE A POSLA SVE VIŠE.

ZATO ŠTO ZAPOSLENE ZASTRAŠUJU I ZLOSTAVLJAJU.

ZATO ŠTO JE NEMOGUĆE I NEZAKONITO DA LEKAR, MEDICINSKA SESTRA, ZDRAVSTVENI TEHNIČAR, SPREMAČICA, TEHNIČKI RADNIK… OBAVLJAJU POSLOVE ZA DVOJE ILI TROJE KOLEGINICA ILI KOLEGA KOJE NEDOSTAJU, KOJIH BI PO PROPISIMA TREBALO DA BUDE, ALI IH NE DAJU.

ZATO ŠTO NE DOBIJAMO NOVE KADROVE NA MESTO ONIH KOJI BEŽE OD TEŠKOĆA, PONIŽENJA I BEDE IZ JAVNOG ZDRAVSTVENOG SISTEMA, SPASAVAJUĆI SE ODLASKOM U NORVEŠKU, NEMAČKU, PRIVATNE USTANOVE… A ONI KOJI OSTAJU SU SATRVENI POSLOM, MALTRETIRANJEM I BAHATOŠĆU RUKOVODEĆIH ”KADROVA”. 

ZATO ŠTO UMESTO DA PRIMA NOVE, EDUKOVANE I SPOSOBNE KADROVE, MINISTARSTVO ZDRAVLJA ”RECIKLIRA” POLITIČKI PODOBNE, KOJI SU PO ZAKONU OTIŠLI U PENZIJU, RASPOREĐUJUĆI IH NA MESTA ”SAVETNIKA” I OSTALE IZMIŠLJENE POZICIJE OD KOJIH IMAMO SAMO ŠTETE, DOK KORISNE RADNIKE OTPUŠTAJU POSLE RADA ”NA ODREĐENO” OD 5, 6, 7… GODINA.

ZATO ŠTO NAM PLATE NIKADA NISU BILE MANJE (DRŽAVA NAM UZELA 10%, RANIJE JE UKINUTA STIMULACIJA TAMO GDE JE POSTOJALA, ODREĐENOM BROJU ZAPOSLENIH SMANJENE SU NAKNADE ZA MINULI RAD, TEŠKOĆE U ISPLATI PREKOVREMENOG RADA…) A POSLA NIKADA VIŠE.

ZATO ŠTO SMO, ZBOG SVE OVE MIZERIJE BOLESNI, ISCRPLJENI, SATRVENI, PONIŽENI, SIROMAŠNI… MI I NAŠE PORODICE.

AKO STE OGORČENI I LJUTI, MESTO VAM JE U NOVOM SINDIKATU ZDRAVSTVA SRBIJE, JEDINOM KOJI JE OSTAO DA SE BORI!

VREME  JE  ZA  AKCIJU !

NOVI SINDIKAT ZDRAVSTVA SRBIJE, (011) 32 31 581; novisindikatzdravstva@gmail.com

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima