Okružnica predsednika Novog sindikata zdravstva Srbije

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

obraćam Vam se pred nastupajuću 2015.godinu, a na zalasku već stare 2014.godine. Situacija kroz koju prolazimo i vreme u kome živimo su preteški i breme svakodnevne egzistencije i podnošenja teškoća dnevnog života svi osećamo i svima nam taj teret teško pada.

Pred novom smo 2015.godinom i ja tako žarko želim da Vam svima bude pre svega, ispunjena zdravljem i spokojom, mirom i razumevanjem u Vašim porodicama, sa Vašim najmilijima, sa Vašim kolegama i prijateljima i sa svima koji Vam u životu znače i prema kojima osećate emocije i odgovornost. Na kraju ove okružnice moje najiskrenije želje za nastupajuću Novu godinu će biti iskazane, sa velikom nadom i najboljim namerama.

Sagledavajući realnost naših života, ekonomski i socijalni period kroz koji prolazimo, moramo sa mnogo objektivnosti da sagledamo godinu pred nama. Koleginice i kolege, ono što će nam očigledno u novoj 2015.godini biti neophodno su pojmovi koje u Srbiji lako zaboravljamo, a teško im shvatamo pravi smisao. Moje mišljenje je da su ti pojmovi, koji bi trebalo da odzvanjaju u našim mislima kroz celu 2015.godinu – solidarnost, kolegijalnost, jedinstvo, socijalna svest, jasni stavovi o tome šta je dobro za nas i naše porodice, a šta nije i aktivizam – dakle, spremnost da se aktivno i odlučno borimo za svoju sadašnjost i budućnost. U godini teških iskušenja koja su pred nama moramo se okrenuti jedni drugima, moramo shvatiti da kao članovi radničkog pokreta nemamo nikoga drugoga uz nas osim koleginice ili kolege uz čije rame radimo, one sa kojima provodimo duge sate na radnim mestima, u okruženju koje je sve sumornije i represivnije.

Pa pružimo onda jedni drugima ruke, kolegijalno, solidarno, prijateljski…Pružimo jedni drugima ruke i rukujmo se čvrsto i napravimo jednu čvrstu kolonu, jedan odlučan stroj, pravi živi zid ljudi koji su spremni da se bore za zasluženo mesto pod suncem. Samo tako ćemo lakše i uspešnije proći kroz sve izazove koje nam donosi vreme pred nama.

Poštovanom članstvu Novog sindikata zdravstva Srbije, sindikalnim aktivistima, rukovodstvu sindikalnih organizacija, kolegama iz rukovodstva Teritorijalnih organizacija i organa NSZ, našim kolegama i prijateljima sa kojima zajedno činimo Novi sindikat Srbije, svim ostalim prijateljima iz radničkog pokreta i našim simpatizerima najiskrenije želim srećnu Novu 2015.godinu, ispunjenu zdravljem, spokojstvom, dobrom voljom i prijateljstvom među ljudima, solidarnošću i uzajamnim razumevanjem, uz posebnu želju da nastupajuća godina ne bude baš tako teška i sumorna kao što mnogi predviđaju.

Sindikalni pozdrav, sa solidarnošću!

U Beogradu, 30.12.2014.g.
Živorad Mrkić, predsednik

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima