Objava Predsednika Novog sindikata zdravstva Srbije povodom katastrofalnih poplava na teritoriji naše zemlje.

– Predsednicima sindikalnih organizacija NSZ;
– Predsednicima Teritorijalnih organizacija NSZ;
– Članstvu

Predmet: Objava Predsednika Novog sindikata zdravstva Srbije povodom katastrofalnih poplava na teritoriji naše zemlje.

Poštovane Koleginice i Kolege,

svi smo svedoci da, na žalost, Republika Srbija prolazi kroz dane možda najveće prirodne katastrofe u njenoj istoriji. Na širokom području naše zemlje ugroženi su ljudski životi, zdravlje, imovina, infrastrukturni objekti, gotovo sve postojeće društvene i materijalne vrednosti.
U ovim dramatičnim trenucima, nas kao zaposlene u zdravstvu, pre svega zanima zaštita ljudskih života i zdravlja, sprečavanje masovnih vanrednih događaja u domenu zdravlja stanovništva i očuvanje funkcionisanja javnog zdravstvenog sistema Republike Srbije. Ako zdravstveni sistem Republike Srbije bude valjano funkcionisao u trenucima kada su zdravlje, pa i životi hiljada građana Republike Srbije ugroženi nezapamćenom prirodnom stihijom, biće moguće umanjiti opasnosti po najvišu društvenu vrednost – ljudski život.
Poštovane Koleginice i Kolege, Novi sindikat zdravstva Srbije nema ni najmanju sumnju da se njegovi članovi, zaposleni u svim zdravstvenim ustanovama naše zemlje, ponašaju u ovoj situaciji čestito, visoko profesionalno i da obavljaju sve svoje dužnosti i zadatke koje nameće ukupna situacija i vanredno stanje. Naš Sindikat zna ko su njegovi članovi i na naše članstvo smo uvek bili ponosni.
Dozvolite da u ovim, sasvim vanrednim i tragičnim okolnostima, uputim apel svim članovima Novog sindikata zdravstva Srbije da svi zajedno savesno i odgovorno obavljamo svoje dužnosti zaposlenih u javnom zdravstvenom sistemu Republike Srbije, da damo maksimalni doprinos svojim radnim angažovanjem da se posledice tragedije umanje, da se spreče dalje ljudske žrtve, kao i da se po prolasku poplavnog talasa izvrši puna prevencija naknadnih vanrednih događaja kao što su epidemije, nemogućnost pružanja adekvatne zdravstvene zaštite zbog tehničko-infrastrukturnih problema, sanitarno-higijenska sanacija eventualnih žarišta i sl.
Uveren sam da vaše dužnosti i u ovom momentu vršite sa puno motivisanosti i samopregora. Pogotovo sam uveren da u ovome prednjače Koleginice i Kolege iz područja koja su najteže zahvaćene poplavama.
Novi sindikat zdravstva Srbije vam upućuje molbu da prilikom učestvovanja u akcijama spasavanja i pružanja medicinske pomoći unesrećenima vodite računa o sopstvenoj bezbednosti i da preduzmete sve što je neophodno da sačuvate sebe i kolege sa kojima radite. Da ćete sve što je moguće uraditi za naše pacijente, za povređene i unesrećene, to ne moram posebno da ističem jer znam da tako već postupate.
Ukoliko vam je potrebna bilo kakva vrsta pomoći ili podrške od strane Novog sindikata zdravstva Srbije, možete nam se obratiti u bilo koje doba dana i noći na telefone 066/8300 541 ili 060/303 5858, odnosno na e-mail novisindikatzdravstva@gmail.com.
Sa željom da kroz ove teške dane prođemo bez daljih ljudskih žrtava i sa što manje štete, dozvolite da vam uputim

Sindikalni pozdrav, sa solidarnošću!

16.05.2014.god. Živorad Mrkić, Predsednik NSZ

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima