NEĆEMO IM OPROSTITI, NEĆEMO ZABORAVITI, POBEDIĆEMO!

NOVI SINDIKAT KLINIČKOG CENTRA SRBIJE OBAVEŠTENJE ČLANSTVU I ZAPOSLENIMA U KLINIČKOM CENTRU SRBIJE

NEĆEMO IM OPROSTITI, NEĆEMO ZABORAVITI, POBEDIĆEMO JER NOVI SINDIKAT NE IZDAJE NIKAD !!! (A I NE VOLIMO DA GUBIMO…)

MILJKO RISTIĆ, DIREKTOR KLINIČKOG CENTRA SRBIJE (?), JE OBRUKAO SEBE I SVOJ POTPIS NA SPORAZUMU O PREKIDU ŠTRAJKA! NOVI SINDIKAT JE TUŽIO MILJKA RISTIĆA NADLEŽNOM SUDU ZBOG NESPROVOĐENJA SPORAZUMA O REŠAVANJU ŠTRAJKAČKIH ZAHTEVA !

Poštovane koleginice i kolege, učesnici u štrajku upozorenja u Kliničkom centru Srbije 15.05.2013.god.
Poštovani štrajkači glađu, vas devetoro članova Štrajkačkog odbora Novog sindikata KCS.
Poštovani članovi Novog sindikata KCS, koji ste ukazali poverenje vašem Sindikatu i potpisali zahtev i ovlašćenje za zastupanje.

Naši verni, hrabri i odlučni članovi, naši najbolji…
Svi znate… POBEDIĆEMO I OVAJ PUT, JER NOVI SINDIKAT NE IZDAJE NIKAD, NE ODUSTAJE NIKAD I NE PREDAJE SE NIKAD, TAČKA.
Vašim hrabrim izlaskom na štrajk upozorenja Novog sindikata KCS 15. maja 2013.god. pokazali ste mnogo toga.

Pokazali ste da ste hrabri.
Pokazali ste da vas ne plaše pretnje, ucene i zastrašivanja kojima ste bili izloženi.
Pokazali ste da vas nije obeshrabrila izdaja drugih ‘sindikata’ koji su sramno stali na stranu Miljka Ristića i uprave KCS, a izdali su vas, svoje koleginice i kolege.

Pokazali ste da je moguće, čak i u civilizacijskoj prašumi koja se zove Srbija danas, izboriti se za Sporazum o rešavanju štrajkačkih zahteva, koji je potpisao – kao što vam je poznato – Miljko Ristić, direktor (?) Kliničkog centra Srbije.

U Sporazumu o protokolu rešavanja zahteva zaposlenih iz štrajka upozorenja (br. KCS 11130 od 17.05.2013.god) Miljko Ristić je preuzeo ugovornu obavezu da primi u stalni radni odnos (radni odnos na neodređeno vreme) sve zaposlene na određeno vreme koji ispunjavaljju zakonske uslove za prijem u radni odnos na neodređeno vreme, a koji su podneli zahtev za prijem u radni odnos na neodređeno vreme zaključno sa danom štrajka upozorenja – 15. maja 2013. god.

Naš Sindikat je 22.05.2013.god. uputio dokment upravi KCS-a, gde smo izneli naše mišljenje da ovaj prijem u radni odnos za stalno treba da se odnosi na SVE ZAPOSLENE U KCS, bez obzira na sindikalnu pripadnost. Mi se brinemo i želimo pravdu za SVE zaposlene u KCS, nismo sebični.
Posle toga, uži Kolegijum KCS donosi Odluku (br. KCS 11537 od 22.05.2013 god.), koju osim Miljka Ristića potpisuju i njegovi najbliži saradnici. Ovom Odlukom je rešeno da se u stalni radni odnos prime svi zaposleni u KCS, bez obzira na sindikalnu pripadnost.

Potpisao Miljko Ristić, potpisali njegovi saradnici iz užeg Kolegijuma i – NISU SPROVELI.
Sproveli su nekoliko manje važnih zahteva (isplata jednokratne pomoći na osnovu Sporazuma, smena direktora Službe za pravne poslove KCS…), ali najvažnije zahteve koje se odnose na prijem u stalni radni odnos i poštovanje kadrovskih normativa u KCS – nisu sproveli. Pljunuli su na sopstvene potpise.

Novi sindikat Kliničkog centra Srbije je zbog verolomnog i beskrupuloznog nepoštovanja Sporazuma od strane Miljka Ristića i uprave KCS-a, preduzeo sledeće mere:
– podneo tužbu protiv Miljka Ristića, direktora KCS-a, nadležnom sudu zbog nepoštovanja Sporazuma o protokolu rešavanja zahteva zaposlenih iz štrajka upozorenja;
– podneo tužbe nadležnom sudu radi prijema u stalni radni odnos 140 članova Novog sindikata KCS koji su Sindikatu dali ovlašćenje/punomoćje u pisanoj formi da ih zastupa;
– podneo krivične prijave protiv lica iz strukture KCS i izdajničkih ‘sindikata’, a zbog krivičnog dela ozbiljne pretnje i ugrožavanja sigurnosti;
– angažovao sindikalne advokate za sve navedene pravne procese;
– obratio se u pisanoj formi Zaštitniku građana Saši Jankoviću, u smislu njegovog angažovanja zbog kršenja prava građana/zaposlenih u Kliničkom centru Srbije iz domena prava iz radnog odnosa.

Ovo je tek početak mera koje imamo nameru da sprovedemo protiv verolomne i beskrupulozne uprave KCS-a, koja čak ni sopstvene potpise ne poštuje.

SVIMA KOJI POZNAJETE NOVI SINDIKAT JE JASNO: NEĆEMO ODUSTATI!

REČI ‘PREDAJA’ I ‘PORAZ’ NE POSTOJE U NAŠEM REČNIKU!

ZNAMO SAMO ZA POBEDU, PO SVAKU CENU ! I TAČKA.

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *