Međunarodni Dan rada

PREDSEDNIK NSZ
– Predsednicima sindikalnih organizacija NSZ;
– Predsednicima Teritorijalnih organizacija NSZ;
– Članstvu

Poštovane koleginice i kolege, dragi sindikalni prijatelji i saborci,

dozvolite da vam u ime Novog sindikata zdravstva Srbije čestitam međunarodni Dan rada i solidarnosti radničkog pokreta, te da vam poželim da ga u budućim godinama dočekujemo u boljim uslovima života i pod povoljnijim okolnostima za radne ljude i njihove porodice.

Nepotrebno je da bilo koga od vas podsećam na težinu i surovost bremena ekonomskih, socijalnih, porodičnih, profesionalnih…nedaća i teškoća, koje su plod ovog sivog i nesrećnog vremena kroz koje prolazimo. Nije potrebno ni da vas podsećam, jer vi lično, članovi vaših porodica, vaši rođaci i prijatelji, vaše kolege i komšije posrćete pod neizdrživim „nametom na vilajet“ koji nam je surovo nametnut. Teško je do neizdržljivosti.

Zbog toga se kao neminovna javila potreba da u kratkom terminu održimo koordinacioni sastanak Predsednika Novog sindikata zdravstva Srbije sa predsednicima svih sindikalnih i teritorijalnih organizacija koje čine NSZ. O terminu koordinacionog sastanka ćete biti obavešteni posle prvomajskih praznika.

Dozvolite da vam pred naš Dan, pred 1.maj, praznik rada, Dan poštenih radnih ljudi i solidarnosti radničkog pokreta, poželim da vam dani koji dolaze ne donesu iskušenja i teškoće koje ne možete uspešno da savladate, da vam poželim da sačuvate i održite duh hrabrosti i odlučnosti, kao i nesumljivi osećaj svesti da ste na pravom putu i da budućnost, na kraju duge priče, pripada hrabrima i poštenima.

Do skorog viđenja, sindikalni pozdrav, sa solidarnošću!

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima