KAKO DRŽATI ROBOVE POD KONTROLOM

Screen Shot 2014-10-11 at 19.56.48Po rečima Willie Lynch-a izrečenim 1712 godine, postoje mnogi načini na koje možete svoje ’’robove’’ držati pod kontrolom. Njegova 288 godina stara mudrost nije se promenila.

Po rečima Willie Lynch-a izrečenim 1712 godine, postoje mnogi načini na koje možete svoje ’’robove’’ držati pod kontrolom. Njegova 288 godina stara mudrost nije se promenila. 

„GOSPODO:

Pozdravljam vas na obali reke Džejms  godine gospodnje 1712. Prvo moram da se zahvalim vama , džentlmenima kolonije Virdžinija, što ste me doveli ovamo. Ovde sam da bi vam pomogao da rešite neke od vaših problema sa robovima. Vaš poziv me je zatekao na mojoj skromnoj plantaži u Zapadnoj Indiji gde sam eksperimentisao sa  nekim  najnovijim ali u isto vreme i najstarijim metodama  za kontrolu robova. Stari Rim bi nam pozavideo ukoliko bi primenili moj program kontrole. Kako naš brod plovi južno niz reku Džejms, nazvanom po kralju Džejmsu,čiju bibliju najviše poštujemo(primenjujemo), video sam dovoljno da zaključim da vaš program nije jedinstven. Dok je stari Rim koristio vezivanje (razapinjanje) na drvenim krstovima ogromnog broja ljudi  duž velikih puteva ,vi koristite vešanja na drvo samo sporadično.

Osetio sam zadah mrtvog roba obešenog na drvetu  miljama daleko.Vi ne samo da gubite vredna grla vešanjem,već imale i ustanke,robovi vam beže,vaši usevi  ponekad su ostavljeni na poljima suviše dugo da bi postigli maksimalni profit,trpite povremene požare, ubijaju vam životinje(stoku), gospodo…vi znate koji su vaši problemi, nema poterbe da ih dalje razlažem. Ja nisam ovde da bih nabrajao vaše probleme već da bi vas upoznao sa metodama za njihovo rešavanje.

Ovde u torbi imam savršen metod za kontrolisanje vaših crnih robova. Garantujem svakome od vas da ukoliko  primenite pravilno ovaj metod on će kontrolisati robove barem sledećih 300 godina. Moj metod je jednostavan i može ga  koristiti bilo koji član vaše familije ili nadzornik.

Spremio sam nacrt osnovnih  razlika među robovima, a zatim sam ove razlike uvećao.Koristo sam starh,nepoverenje i zavist kao poluge kontrole. Ove metode su se pokazale uspešnim na mojoj skromnoj plantaži u Zapadnoj Indiji i mogu se uspešno primeniti širom Juga. Uzmite za  primer jednostavan mali test razjedinjenosti robova i razmislite o tome. Na vrhu moje liste je starost ,ali samo zato što počinje na slovo A(’’Age’’);na drugom  ’’boja ’’ kože;  zatim slede inteligencija, veličina (telesna građa), pol, veličina plantaže, narav vlasnika plantaže, da li robovi žive u dolini, na planini, Istoku,Zapadu, Severu, Jugu, da li imaju ukovrdžanu ili ravniju kosu, da li su visoki ili niski. Sada kad sam vam dao celu listu razlika objasniću i kako one predstavljaju okvir za akciju, ali pre toga moram da vas uverim da je nepoverenje jače od poverenja, i da je zavist jača od laskanja, poštovanja ili naklonosti.

Crni robovi nakon ovakve indoktrinacije(iz latinskog: doctrina – “nauk”) označava posebnu vrstu manipulacije ljudi uz kontroliran odabir informacija u svrhi provedbe ideoloških namera, ili za sprečavanje i isključivanje eventualno moguće kritike.nastaviće da po njoj sami oblikuju  nove generacije (sopstvene naslednike ) stotinama godina , možda i hiljadu godina.

Ne zaboravite morate suprodstaviti stare crnce  I mlade crne muškarce, odnosno nahuškati mlade crnce na starce crnce.Morate koristiti robove tamnije boje kože protiv manje obojenih robova. Nahuškati žene protiv muškaraca i muškarce protiv žena. Takođe  morate imati i sluge  i nadzornike  koji se gade svih crnaca bez razlike, ali po mogućstvu i da vama veruju i  budu zavisni od vas. Oni moraju da vas vole, poštuju i veruju samo vama.

Gospodo ovaj niz su vaši ključevi za kontrolu, upotrebite ih. Naučite vaše žene i decu da ih koriste. Nikada ne propuštajte priliku da ih upotrebite. Moj plan je garantovano uspešan, a najbolja stvar u vezi njega ja da ukoliko ga intezivno primenjujete godinu dana, stvarate trajno nepoverenje i razdor  među robovima“.

Krajnje je vreme  da se  radnici u Srbiji probude jer od svega gore navedenog, jedino nisu vešani uz puteve!

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima