Direktor KCS-a se krije iza laži i kleveta, tvrde predstavnici

Direktor Kliničkog centra Srbije, čovek koji je od KCS-a napravio zonu sumraka i korupcije, koji je za šest meseci napravio dug u poslovanju veći od milijardu dinara, pod čijom se upravom za tri meseca gubi trag 40 miliona dinara iz sopstvenih sredstava KCS-a, koji nikako da objasni kako je potrošio 2 miliona evra sopstvenih prihoda KCS-a koje je preuzeo od predhodne uprave, koji je po partijskoj i „burazerskoj“ liniji posmenjivao sve rukovodioce Kliničkog centra do nivoa glavne sestre odeljenja, tvrde predstavnici Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i Novog sindikata Kliničkog centra Srbije. „Odakle mu pravo da on nekoga optužuje za pljačku“, postavljaju pitanje predstavnici sindikata.

Kaže Ristić, a neki mediji prenose, „Velika sindikalna pljačka Kliničkog centra“ ili „Sindikati od Kliničkog centra uzeli 700.000 evra“. To su neverovatne laži i klevete, prosto nebuloze. Novi sindikat Kliničkog centra Srbije nije uzeo JEDAN DINAR od Kliničkog centra Srbije. Na račun našeg Sindikata uprava nije uplatila JEDAN DINAR, a kamoli stotine hiljada evra. Primamo plate u Kliničkom centru Srbije, kako je uređeno Zakonom i Pojedinačnim kolektivnim ugovorom za KCS. I ništa više!

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je direktor Miljko Ristić višegodišnji POTPREDSEDNIK GRADSKE ORGANIZACIJE NOVOG SINDIKATA, da i sam ima rešenje o 88 slobodnih sati za sindikalni rad i da je i sam primao naknadu za sindikalni rad, o čemu ćemo priložiti dokumente na konferenciji za medije.

Konferencija za novinare
Udruženih sindikata Srbije „SLOGA“
i Novog sindikata Kliničkog centra Srbije

 

Izvor: Medija Centar

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima