DETALJ PRED ODRŽAVANJE OTVORENE SKUPŠTINE ZDRAVSTVENIH RADNIKA

26.03.2015. u beogradskom Domu omladine održana je prva Otvorena skupština zdravstvenih radnika. Pored priličnog broja kolega iz Beograda, otvorenoj skupštini su prisustvovali i zaposleni u zdravstvu i Mladenovca, Smedereva i Valjeva. U veoma otvorenom, iskrenom i kolegijalnom dijalogu doneti su sledeći zaključci:

1. Zaposleni u zdravstvu Srbije zahtevaju pravičan tretman prema našoj profesionalnoj grupaciji,te da se Vlada Srbije prema nama odnosi kao prema ravnopravnim građanima i čestitim profesionalcima, a ne da se odnosi kao prema izgrednicima i kažnjenicima.

2. Imajući u vidu da će delatnosti prosvete i državne uprave dobiti finansijsku pomoć od Vlade RS u ukupnoj visini od jedne prosečne zarade u RS, zahtevamo da istu novčanu pomoć dobiju i svi zaposleni u zdravstvu, čime bi se praktično anulirale posledice umanjenja zarada od 10%.

3. Zahtevamo apsolutno poštovanje kadrovskih normativa jer nas je suviše malo, obavljamo poslove za dvoje do troje koleginica i kolega koji su na različite načine oterani sa posla.

4. Insistiramo da se sprovode sve mere bezbednosti i zdravlja na radu, da budemo zaštićeni od nepotrebnih rizika, zlostavljanja i ponižavanja na poslu, jer je broj koleginica i kolega koji su oboleli od profesionalnih bolesti , bolesti u vezi sa radom ili su pretrpeli povrede na radu zbog iscrpljenosti i premora.

5. Zaštita od mobinga samovolje i bezakonja.

6. Sprečavanje svakog oblika partijskog urušavanja i pljačke zdravstvenog sistema Srbije.

GDE ĆEMO DALJE?
NAJAVLJENE OTVORENE SKUPŠTINE U NOVOM SADU, SMEDEREVU, VALJEVU I MLADENOVCU, PA ONDA DALJE…

UKOLIKO SE MINISTARSTVO ZDRAVLJA OGLUŠI O NAŠE ZAHTEVE, SLEDE NEPOSREDNE AKCIJE I PROTESTI!

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima