BOLJE RAT NEGO PAKT!

RADNICI, OMLADINO, STUDENTI, ZEMLJORADNICI,
INTELIGENCIJO, NEZAPOSLENI, PENZIONERI, GRAĐANI RAZRUŠENE SRBIJE,
STANARI KUĆE BEZ KROVA, PREVARENI,
IZIGRANI I OBMANUTI, OJAĐENI I OPLJAČKANI, PRODANI
I IZDANI… ČESTITI I DOBRI… HRABRI I OSVEŠĆENI…
LJUTITI… BESNI ISTINE RADI… OGORČENI NEPRAVDE

RADI …
RADNI LJUDI I GRAĐANI, DRUGARICE I DRUGOVI, KOLEGINICE
I KOLEGE !

BOLJE RAT NEGO PAKT !

Da, to je poklič, to je krik slobode, to je grmljavina iz grla suverenog naroda 27. marta 1941. godine, kada je narodu našem, na podmukao i zmijolik način, nametnuto nešto što narod nije želeo – trojni pakt.
Da, narod naš je uvek prezirao i ustajao u svom gnevu kada bi mu bilo nametnito nešto što ne želi, što mu je strano, što mu je rušilo slobodu, čast, otadžbinu, porodicu, fabriku i njivu, školu i oranice, istoriju i samostalnost…
Da, u trenutku današnjem, u vreme propasti, narodu našem se opet nameće ono što ne želi, nameće mu se bezobzirno, tiranski, brutalno, kao što se nameće bezuslovna kapitulacija.
Da, postoji li nešto što su političari, što su političke partije u Srbiji obećale građanima, a zatim na kraju mandata mogle da kažu ”Ispunili smo!”? Nikada i ništa!
Da, znali su da nove i nove inostrane, zelenaške kredite koji su uzimali mimo volje narodne, predstavljaju kao ”ekonomsku stabilizaciju i sprečavanje bankrota države”. Ko će sprečiti bankrot države kada Srbija bude zadužena 40, 50, 60… milijardi evra i kada internacionalni zelenaši pošalju račune na naplatu?

Da, obećavali su da će se ”boriti protiv kriminala i korupcije”. Pa nismo mi slepi, nismo valjda, zar ne? Najkrupniji kriminalci sede u foteljama vlade Srbije, prepoznajemo te likove, znamo njihove afere, zar ne? Ako bi organi reda i zakona pohapsili dobar deo državnog vrha, sadašnjeg i pređašnjeg, zadali bi strahoviti udarac organizovanom kriminalu i razoran udar protiv korupcije u Srbiji.
Da, oteli su nam fabrike i preduzeća koje smo gradili na radnim akcijama, ustanove koje smo podizali novcem od narodnih samodoprinosa, puteve , rehabilitacione centre i velelepne dvorane koje su podignute našim novcem iz penzionih fondova. Pogasili su nam ognjišta dedova i zatvorili vrata budućnosti i nade za našu omladinu. Privatizuju nam vodu, zemlju, vazduh, sunce, nebo, nadu, suze sirotinje, dušu naroda!

Da, došlo je vreme da suvereni narod ponovo uzme oteti suverenitet u sopstvene ruke, da ološu domaćih političara kaže da NE PRIZNAJE PAKT KOJI OLOŠ POTPISUJE SA GAULAJTERIMA NOVIH OKUPATORA OVE ZEMLJE! Da sprečimo neprijatelje radnog naroda da nas potpuno razruše u ostave ruševinu na temeljima slobode naše! Da, došao je čas da OBJAVIMO SOCIJALNI RAT, RAT SNAŽAN – A MIRAN, RAT ODLUČAN – A BEZ ŽRTAVA, RAT U SKLADU SA SVAKIM ZAKONOM DRŽEVE NAŠE, RAT BEZ RATA – ALI SA POBEDOM NA KRAJU! Da, došao je tvoj čas da stupiš u redove slobode, u armiju bez oružja, ali sa osmehom pobede na usnama! RADNI NAROD UVEK POBEDI NA KRAJU!

UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE ”SLOGA”, SINDIKATI KOJI ODGOVARAJU SVOM ČLANSTVU – RADNOM NARODU I NIKOME VIŠE, POZIVAJU VAS DA ZAUZMETE SVOJE MESTO U PROTESTNOJ KOLONI! ZBORNO MESTO: BEOGRAD, TRG DIMITRIJA TUCOVIĆA (”SLAVIJA”) 14.11.2012.god. TAČNO U PODNE !
VREME ZA HRABRE. HRABRI, DVA KORAKA – NAPRED !

(ČLANOVI NOVOG SINDIKATA ZDRAVSTVA SU HRABRI… ZATO, NAPRED!)

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima