7000 DINARA KOJE NISMO DOBILI ILI DVA DOPISA MINISTRA LONČARA

MINISTAR ZDRAVLJA JE ISTOG DANA (24.12.2015.god.) PROSLEDIO DOPIS DIREKTORIMA ZDRAVSTVENIH USTANOVA DA ZAPOSLENIMA PODELE JEDNOKRATNU POMOĆ DO 7000 DINARA, A ZATIM I DOPIS NA TO NE URADE. ISTI DAN, POTPUNO RAZLIČITI DOPISI.

NAVODNO JE OVU ISPLATU SPREČILO OBAVEŠTENJE DRŽAVNE REVIZORSKE INSTITUCIJE.

OBAVEŠTENJE SPREČILO ISPLATU?

ZAŠTO SE MINISTARSTVO NIJE INFORMISALO O MOGUĆNOSTI DA SE ISPLATI JEDNOKRATNA POMOĆ PRE SLANJA PRVOG DOPISA? IMA LI PRAVO DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA DA ZAUSTAVI ODLUKU/PREPORUKU MINISTRA? PO ZAKONU, DIREKTOR ZDRAVSTVENE USTANOVE IMA PRAVO DA ISPLATI ZAPOSLENIMA STIMULACIJU ILI JEDNOKRATNU POMOĆ, IZ SOPSTVENIH SREDSTAVA. KAKO TO DA JE DRŽAVNA REVIZORSKA JAČA OD ZAKONA? ZAŠTO JE MINISTAR LONČAR ”POSLUŠAO” DRŽAVNU REVIZORSKU? DA LI JE ONA UOPŠTE POSLALA DOPIS KOJI SE MORA ”POSLUŠATI”, ILI OBAVEŠTENJE KOJE NE OBAVEZUJE?

OVO MEĐUSOBNO PREPUCAVANJE BIROKRATIJE (AKO JE UOPŠTE BILO OZBILJNO?) PROIZVODI SAMO TUŽNE EFEKTE PO ZAPOSLENE U ZDRAVSTVU: PRVO SE PONADAMO SKROMNIM PARICAMA, A ONDA SHVATIMO DA SU SE ONI DOPISIVALI, A MI OSTALI BEZ 7000 DINARA. TOLIKO SMO SIROMAŠNI DA BI NAM TAJ NOVAC ZNAČIO…

TREBA DA SE PROBUDIMO IZ LETARGIJE I KOLEKTIVNE DEPRESIJE, DA SE BORIMO I DA NE BUDEMO SIROMAŠNE ŽRTVE ”BUDŽETSKE KONSOLIDACIJE” !

Novi sindikat zdravstva Srbije, Radna grupa za informisanje
(Beograd, Trg Nikole Pašića br. 5, tel./faks (011) 32 31 581
novisindikatzdravstva@gmail.com)

 

 

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima