Prvomajski protes NSZ Srbije 2010.

ODLUKA O ORGANIZOVANJU PRVOMAJSKOG PROTESTA NOVOG SINDIKATA ZDRAVSTVA SRBIJE 2010 god.

Na osnovu čl.29. st.2., a vezano za čl.29.st.1.tč.17. Statuta Novog sindikata zdravstva Srbije, saglasno Odluci o učešću na Prvomajskim protestnim akcijama koju je donelo Predsedništvo NSZ na 4. sednici održanoj dana 08.04.2010.g., posle izvršenih konsultacija sa Potpredsednicima NSZ dana 15.04.2010.g., donosim

ODLUKU O ORGANIZOVANJU PRVOMAJSKOG PROTESTA
NOVOG SINDIKATA ZDRAVSTVA SRBIJE 2010 god.

Novi sindikat zdravstva Srbije organizovaće Prvomajski protest koji će se održati 1. maja 2010.g., sa preliminarno određenim mestom održavanja Trg Dimitrija Tucovića u Beogradu („Slavija”), sa preliminarno određenim vremenom početka protesta u 12 časova.

Zbog mogućeg učešća drugih granskih sindikata u protestu, kao i zbog činjenice da će konačan dogovor sa drugim granskim sindikatima biti postignut u sredu, 21.04.2010.g., mesto i vreme su u tački 1. ove Odluke dati preliminarno, mada se ne očekuju promene koje bi u organizacionom i tehničkom smislu bile od velikog značaja (moguće su određene promene mesta ili vremena, koje neće uticati znatno na dinamiku i organizaciju Protesta).

Konačnu potvrdu mesta i vremena održavanja protesta sve Teritorijalne i sindikalne organizacije NSZ dobiće posle održavanja sastanka sa granskim sindikatima 21.04.2010.g.

Potrebno je da sve Teritorijalne i sindikalne organizacije NSZ, srazmerno svojim kadrovskim, organizacionim i materijalnim mogućnostima uzmu učešće u Prvomajskom protestu. Imajući u vidu da se Prvomajski protest nesporno održava 1. maja u Beogradu, zahtevam od rukovodstava svih sindikalnih i Teritorijalnih organizacija da se, u skladu sa svojim mogućnostima, adekvatno pripreme i organizuju, u smislu svih operativnih, organizacionih i tehničkih radnji, a radi aktivnog učešća na Protestu.

Obzirom da se Prvomajski protest održava u subotu, 1. maja, neće biti proglašen štrajk upozorenja (odnosno bilo koji drugi oblik štrajka), pa treba napomenuti članstvu da u Protestu mogu učestvovati osobe koje navedenog datuma nemaju redovne radne obaveze na radnom mestu.

Za članove Organizacionog odbora Prvomajskog protesta NSZ 2010.g. imenuju se: Živorad Mrkić, Predsednik Organizacionog odbora; Članovi Organizacionog odbora: Aleksandar Purkar, Milenko Bjelić, Zorica Ignjatović, Zoran Janković, Jasmina Španović, Jovan Kulić, Marko Pešović, Aleksandar Badnjar, Denis Tomić, Mirjana Baucal i Srđan Nedeljković.

Sve informacije u vezi Prvomajskog protesta NSZ 2010.g. možete naći na sajtu Novog sindikata zdravstva Srbije www.nsz.rs ili dobiti preko kancelarije Novog sindikata zdravstva Srbije, Trg Nikole Pašića 5, Beograd, tel/faks 011/32 31 581,  Kontakt osoba Jasmina Španović.

U Beogradu, 19.04.2010. godina Živorad Mrkić
Predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima