Prvomajski proglas

Poštovane koleginice i kolege, članovi Novog sindikata zdravstva Srbije, zaposleni u zdravstvenoj delatnosti, naši uvaženi korisnici usluga, naši cenjeni pacijenti, građani Republike Srbije…
Novi sindikat zdravstva Srbije vas poziva da ove 2013.godine 1.maj svi obeležimo kako dolikuje.

Zato vas pozivamo da ne idete u prirodu i tamo palite vatre.
Zato vas pozivamo da ne okrećete roštilj i pečenja, kao i da ne plačete od roštiljskog dima, jer je u Srbiji mnogo onih koji plaču iz daleko ozbiljnijih i težih razloga.
Zato vas pozivamo da 1.maj ne bude dan pijančenja i bančenja, prežderavanja i neumerenosti, već da ovom svetlom danu vratimo njegovo istorijsko dostojanstvo.

ZATO VAS POZIVAMO U PROTESTNU KOLONU !!!

Pozivamo vas da zajedno sa radnim narodom Srbije, sa vašim drugaricama i drugovima po muci i braćom i sestrama po nevolji, stupite u Prvomajsku protestnu kolonu, da time demonstrirate da pripadate onom poštenom i najvrednijem delu Srbije, da pripadate čestitim ljudima koji žive od svog rada. Mesto nam je svima u Prvomajskoj protestnoj koloni, jer tog dana se sećamo, kada su se oni daleko bolji od nas, borili i umirali za radnička prava koja su oni osvojili, a mi ih gubimo jer smo nedostojni svojih prethodnika.

Da bismo odali počast svojim velikim prethodnicima, pripadnicima radničkog pokreta koji su stradali za bolju budućnost i pravedniji svet, da bismo pokazali da smo dostojanstvena ljudska bića koja ne žele da banditima i eksploatatorima prodaju svoju sadašnjost i da bismo pokazali da nam je stalo do budućnosti naše sopstvene dece i budućih naraštaja obeležimo 1.maj kako dolikuje.

Pozivamo vas da se pridružite Prvomajskom protestu koji organizuju Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, USS „Sloga“ – Novi sindikat zdravstva Srbije i Policijski sindikat Srbije.

Protest se održava, normalno, 1. maja 2013.g. sa početkom u 12 čas. na Trgu Dimitrija Tucovića („Slavija“) u Beogradu.

Pozivamo vas da dođete i učestvujete u našem zajedničkom protestu!

ZAUZMI SVOJE MESTO U PROTESTNOJ KOLONI !

U Beogradu, 25.04.2013.g.
Živorad Mrkić, Predsednik NSZ

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima