SKUP PODRŠKE DR ŽELJKU RANILOVIĆU

Zaposleni u Domu zdravlja Zemun održali su, u sredu 1. decembra, skup podrške dr Željku Raniloviću. Zbog mobinga i diskriminacije, kao i nezakonitog pristupa podacima o ličnosti, koji prema njemu sprovodi direktorka i uprava DZ Zemun, dr Željko Ranilović je čitave dve nedelje štrajkovao glađu ispred centralnog objekta DZ Zemun.

Veliki broj zaposlenih se okupio i pružio neposrednu i odlučnu podršku dr Raniloviću, u njegovoj principijelnoj borbi za zaštitu svojih Ustavom i zakonom garantovanih prava. Takođe, koleginice, kolege i saradnici dr Ranilovića su ga pozvali, da zbog svog života i zdravlja, zbog dobrobiti i spokoja njegove porodice, dr Ranilović prekine štrajk glađu.

Pismo podrške, u ime zaposlenih, pročitala je koleginica Vukica Stanković, predsednica Novog sindikata DZ Zemun. U pismu su zaposleni snažno apostrofirali da dr Ranilović prekine štrajk glađu, a da će mu svi pomoći u njegovoj daljoj borbi za zaštitu povređenih prava, svim kako pravnim, tako i sredstvima sindikalne borbe.

Dr Raniloviću je, u toku večeri 1. decembra, pozlilo i primljen je na bolničko lečenje u KBC Zemun, gde je i dalje na lečenju. Zbog ovog pogoršanja zdravstvenog stanja, dr Ranilović je okončao štrajk glađu.

U četvrtak, 2. decembra, dr Ranilovića je u bolnici posetio ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar.

U ovom momentu, zdravstveno stanje dr Željka Ranilovića se popravilo i stabilizovalo. Smatramo da imamo principijalnu obavezu da dr Raniloviću pomognemo u zaštiti i odbrani njegovih prava, sve do konačne pobede.

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima