Sindikalne škole NSZ „Rudnik” 2013. god

Predsednicima sindikalnih organizacija 154/13
Predmet: Proglas br.2 organizacionog odbora Sindikalne škole NSZ „Rudnik 2013. god

Poštovani,
u proglasu broj 2 šaljemo vam okvirni program Sindikalne škole NSZ „Rudnik 2013.“ u kome su vam predstavljene aktivnosti koje su planirane tokom trajanja Sindikalne škole.
Za prvi dan Sindikalne škole nisu predviđene radne aktivnosti. Planirano je da se učesnici prijave do 18 časova na recepciji hotela „Neda“ na Rudniku.
Posle smeštaja učesnika veče je slobodno.

Od 1800 – 2000 je večera a od 2100 do 0200 muzički program.
Drugog dana posle doručka je otvaranje Sindikalne škole i aktivan rad tokom celog dana sa pauzama za kafu, ručak i odmor. U večernjim časovima je predviđen muzički program.
Rad Sindikalne škole je planiran kao kombinacija predavanja, sindikalnih radionica i panel diskusija.
NSZ je obezbedio eminentne predavače , koji će održati svoja predavanja.

Teme:
1. Stanje radničkog pokreta u Srbiji
Predavač: Živorad Mrkić- Predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije

2. Otvorena pitanja reforme radnog zakonodavstva
Predavač: Prof.dr Branko Lubarda- Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu.

3. Inspekcija rada- sadašnja praksa i buduće mogućnosti
Predavač; Jasmina Maričić Vukotić- Republički inspektor rada,

Planirane su sindikalne radionice gde ćemo kroz praktičan rad demonstrirati realne situacije i probleme sa kojim se srećemo u svakodnevnom radu u svojim sindikalnim organizacijama i načine kako ih rešavati.
Treći deo Sindikalne škole predviđen je za Kontinuiranu medicinsku edukaciju gde smo uz veliku pomoć i razumevanje kolega iz Instituta za medicinu rada Srbije ‘Dr D. Karajović’ obezbedili Kurs I kategorije, akreditovanog kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije. Viši i srednji medicinski kadar će za prisustvo na kursu ostvariti 4 eksterna boda. Program Sindikalne škole sa tačnom satnicom biće Vam dodeljen po dolasku u hotel.

Molimo vas da poštujete rok iz proglasa br.1 za prijavu broja učesnika iz vaših sindikalnih organizacija kao i da vodite računa da na Sindikalnu školu prevashodno pošaljete sindikalne aktiviste i članove organa Vaše sindiklane organizacije jer ćemo na taj način edukovati, osposobiti i poboljšati rad i na bolji način rešavati svakodnevne probleme sa kojim se srećemo u svojim radnim sredinama.
Sindikalni pozdrav,

SVE KOLEGE ZAJEDNO !

U Beogradu, 24.10.2013.g.
Predsedavajući OO Sindikalne škole NSZ
Kulić Jovan s.r.

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima