Саопштење за медије Новог синдиката здравства Србије (дежурном уреднику)

– ДЕЖУРНОМ УРЕДНИКУ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ НОВОГ СИНДИКАТА ЗДРАВСТВА СРБИЈЕ

Председништво Новог синдиката здравства Србије, на седници одржаној 06.02.2014.год. усвојило је ово саопштење којим обавештава штампане и електронске медије о ставовима и одлукама нашег

Председништво Новог синдиката здравства Србије на седници одржаној 06.02.2014.год. донело је

ОДЛУКУ О ОТКАЗИВАЊУ СПОРАЗУМА О ПРИСТУПАЊУ НОВОГ СИНДИКАТА ЗДРАВСТВА
СРБИЈЕ УДРУЖЕНИМ СИНДИКАТИМА СРБИЈЕ „СЛОГА“ број 134/12 од 03.08.2012.год.

ТО ЗНАЧИ ДА НОВИ СИНДИКАТ ЗДРАВСТВА СРБИЈЕ НИЈЕ ВИШЕ У САСТАВУ
УДРУЖЕНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ „СЛОГА“.

Споразум се отказује јер су УСС „Слога“ ушли у предизборну коалицију са Демократском странком коју предводи Драган Ђилас, а односи се на њихов заједнички политички наступ на Изборима за
Народну скупштину Републике Србије и Скупштину града Београда.

Имајући у виду да би на овај начин Нови синдикат здравства Србије био укључен у активности које су по својој природи партијске и политичке и имају за циљ позиционирање у политичкој власти,сматрамо да би даљи останак НСЗ Србије у УСС „Слога“ био противан темељима и одредбама Статута и Програмских начела Новог синдиката здравства Србије.

Нови синдикат здравства Србије је отворен за све,без обзира на политичку,верску,расну припадност. НСЗ Србије је синдикат здравствене,социјалне и фармацеутске делатности.

Основни принципи рада Новог синдиката здравства Србије су солидарност,јединство и борба за аутентичне интересе запослених у здравственој,социјалној и фармацеутској делатности,као и Света

Чланови Новог синдиката здравства Србије су слободни људи,припадници аутентичног радничког покрета и знају у чијој колони НЕЋЕ да марширају. Јер наша колона је највеће и најчаснија –

РАДНИ НАРОД СРБИЈЕ ! ЈЕДИНСТВО,СНАГА,СОЛИДАРНОСТ, ТО ЈЕ НОВИ СИНДИКАТ
ЗДРАВСТВА СРБИЈЕ !!!