SAOPŠTENJE PREDSEDNIŠTVA NOVOG SINDIKATA ZDRAVSTVA SRBIJE

1. Predsedništvo NSZ konstatuje da aktivnosti Novog sindikata zdravstva Srbije protiv usvajanja antiradničkih i antisindikalnih odredbi novog Zakona o radu traju u kontinuitetu već duži vremenski period, praktično od prvih dana stavljanja ovog Zakona u proceduru;

2. Predsedništvo NSZ ne vidi svrhu zbog koje bismo rizikovali radna mesta našeg članstva učestvovanjem u generalnom štrajku i protestnim aktivnostima koji nisu organizovani i prijavljeni u skladu sa zakonom;

3. Sasvim je kontraproduktivno da vodimo unapred izgubljenu bitku zajedno sa sindikatima koji nisu organizovali nijednu sindikalnu aktivnost u periodu u kome je preko 300 000 građana Srbije ostalo bez posla;

4. Novi sindikat zdravstva Srbije se neprekidno bori svih ovih 13 godina i preko granica svojih mogućnosti za interese svoga članstva i svih zaposlenih i nezaposlenih u Republici Srbiji, solidariše se sa svim ugroženim i progonjenim radnicima i sindikalnim predstavnicima, tako da je naša borba nešto što traje neprekidno a ne kampanja za zaštitu ličnih interesa.

U Beogradu, 16.07.2014.god. Živorad Mrkić,s.r.
Predsednik NSZ

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima