САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИШТВА НОВОГ СИНДИКАТА ЗДРАВСТВА СРБИЈЕ

1. Председништво НСЗ констатује да активности Новог синдиката здравства Србије против усвајања антирадничких и антисиндикалних одредби новог Закона о раду трају у континуитету већ дужи временски период, практично од првих дана стављања овог Закона у процедуру;

2. Председништво НСЗ не види сврху због које бисмо ризиковали радна места нашег чланства учествовањем у генералном штрајку и протестним активностима који нису организовани и пријављени у складу са законом;

3. Сасвим је контрапродуктивно да водимо унапред изгубљену битку заједно са синдикатима који нису организовали ниједну синдикалну активност у периоду у коме је преко 300 000 грађана Србије остало без посла;

4. Нови синдикат здравства Србије се непрекидно бори свих ових 13 година и преко граница својих могућности за интересе свога чланства и свих запослених и незапослених у Републици Србији, солидарише се са свим угроженим и прогоњеним радницима и синдикалним представницима, тако да је наша борба нешто што траје непрекидно а не кампања за заштиту личних интереса.

У Београду, 16.07.2014.год. Живорад Мркић,с.р.
Председник НСЗ