PRELIMINARNO OBAVEŠTENJE O ODLAGANJU PRIMENE ZAKONA

– PREDSEDNICIMA SINDIKALNIH ORGANIZACIJA NOVOG SINDIKATA ZDRAVSTVA
– ČLANOVIMA ORGANA I PREDSTAVNICIMA NOVOG SINDIKATA ZDRAVSTVA SRBIJE

Poštovane sindikalne koleginice i kolege,

prema NEPOTVRĐENIM informacijama koje je više sindikata organizovanih u zdravstvu i prosveti dobilo iz krugova bliskih Vladi Srbije, Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu finansija, navodno će biti odložena primena Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru ( “Sl.glasnik RS “, br, 18/2016, 108/2016 i 113/2017) i Zakona o zaposlenima u javnim  službama (“Sl.glasnik RS”, br.113/2017). Odlaganje će trajati godinu dana, a primena navedenih zakonskih propisa bi trebala da odpočne od 01.januara 2020.godine.

Poštovane koleginice i kolege, ovu informaciju nam šaljemo potpuno preliminarno, da bi ste bili informisani u slučaju da vam neko postavi pitanje na ovu temu. Informacija dolazi sa relativno pouzdanih mesta, ali ko može tvrditi da će se navedeni zakoni primenjivati, ili se neće primenjivati od određenog datuma, kada nije ispoštovan ni datum koji je zakonom utvrđen, odnosno 01.01.2019.godine.

U intenzivnom smo kontaktu sa drugim sindikatima organizovanim u zdravstvu i javnim službama Srbije, te ćemo vas preciznije i pouzdanije obavestiti čim to bude bilo moguće.

Još jednom vas molimo da ovu informaciju prihvatite isključivo kao preliminarnu.

U Beogradu, 02.11.2018.god.
Živorad Mrkić
Predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима