Poziv na zajednički protest 25.03.2011.

Predmet: Poziv na zajednički protest ujedinjenih sindikata javnih službi i državnih organa,
„USTAJE SRBIJA!“ 25.03.2011.god.

Napomena: HITNO! HITNO! HITNO!

Poštovane koleginice i kolege,
dana 22. marta 2011.god. u kancelariji Novog sindikata zdravstva Srbije održan je zajednički sastanak rukovodstava 8 sindikata javnih službi i državnih organa. Sastanku su prisustvovali predsednici i predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata radnika u prosveti Srbije, Policijskog sindikata Srbije, Sindikata organizacija pravosudnih organa Srbije „Sloga“, Sindikata državnih organa Srbije „Sloga“, Granskog sindikata uprave, pravosuđa i policije „Nezavisnost“, Granskog sindikata prosvetnih radnika „Nezavisnost“ i Novog sindikata zdravstva Srbije (domaćin sastanka).

Na sastanku je odlučeno da sindikati javnih službi i državnih organa Srbije održe zajednički protest pod nazivom „USTAJE SRBIJA!“ u petak, 25.marta 2011.god., sa početkom u 12 časova, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Zborno mesto za članove Novog sindikata zdravstva Srbije je plato ispred Upravne zgrade Kliničkog centra Srbije, ul. Pasterova br.2., Beograd, a vreme okupljanja najkasnije do 11 časova u petak, 25.marta.

Sindikati javnih službi i državnih organa koji će učestvovati u ovom protestu potpisali su (zaključno sa 22. 03. 2011.g.) Protokol o saglasnosti sindikata javnih službi i državnih organa Srbije. Navedenim Protokolom sindikati potpisnici traže od Vlade Republike Srbije hitno odpočinjanje pregovora čija bi tema bila prihvatljivo uvećanje zarada zaposlenima u javnim službama i državnim organima u toku 2011.god.

Koleginice i kolege, Novi sindikat zdravstva se uvek principijelno zalagao i borio za poboljšanje ekonomsko-socijalnog i profesionalnog položaja našeg članstva i svih zaposlenih u zdravstvenoj delatnosti. Takođe, naš Sindikat se neprestano zalagao za jedinstvo sindikata javnih službi i državnih organa i solidarnost Sveta rada u celini. U ovoj borbi više nismo sami. Posle potpisivanja Protokola o saglasnosti u ovoj borbi smo sada zajedno sa još 7 sindikata, od kojih su neki prekaljeni štrajkačkom borbom koja neprestano traje skoro dva meseca. Novi sindikat zdravstva Srbije nikada neće odustati i nikada neće napustiti borbu za dobro svog članstva, bez obzira koliko ona dugo trajala i koliko teška bila.

Na osnovu čl. 32. st. 1. tč. 17. i čl. 32. st. 2. Statuta NSZ, Predsedništvo našeg Sindikata je na 12. sednici održanoj 16.03.2011.god. donelo odluku da Novi sindikat zdravstva Srbije učestvuje u protestnim aktivnostima zajedno sa drugim sindikatima organizovanim u zdravstvenoj delatnosti, javnim službama i državnim organima Srbije. U tom smislu, imajući u vidu da je konačna odluka doneta danas, 22.03.2011.g., zahtevam od predsednika sindikalnih i teritorijalnih organizacija da po najhitnijem postupku obavesti članstvo Sindikata, izvrše neophodnu mobilizaciju za protestnu aktivnost i uzmu aktivno učešće na zajedničkom protestu „USTAJE SRBIJA!“.

Obaveštavamo vas da će Novi sindikat zdravstva Srbije proglasiti štrajk upozorenja u petak, 25. marta 2011.g. u periodu od 12 čas. do 13 čas.

Kontakt osobe za sva pitanja vezane za organizaciju protesta su: Mirjana Baucal, Predsednik Štrajkačkog odbora NSZ (tel.011/3612 588; 066/8301 835) i Jasmina Španović, operativni sekretar NSZ (tel.011/3231 581).

Sindikalni pozdrav, s solidarnošću!

Predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije Živorad Mrkić
U Beogradu, 22.03.2011.god.

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *