Позив на заједнички протест 25.03.2011.

Предмет: Позив на заједнички протест уједињених синдиката јавних служби и државних органа,
„УСТАЈЕ СРБИЈА!“ 25.03.2011.год.

Напомена: ХИТНО! ХИТНО! ХИТНО!

Поштоване колегинице и колеге,
дана 22. марта 2011.год. у канцеларији Новог синдиката здравства Србије одржан је заједнички састанак руководстава 8 синдиката јавних служби и државних органа. Састанку су присуствовали председници и представници Уније синдиката просветних радника Србије, Синдиката радника у просвети Србије, Полицијског синдиката Србије, Синдиката организација правосудних органа Србије „Слога“, Синдиката државних органа Србије „Слога“, Гранског синдиката управе, правосуђа и полиције „Независност“, Гранског синдиката просветних радника „Независност“ и Новог синдиката здравства Србије (домаћин састанка).

На састанку је одлучено да синдикати јавних служби и државних органа Србије одрже заједнички протест под називом „УСТАЈЕ СРБИЈА!“ у петак, 25.марта 2011.год., са почетком у 12 часова, на Тргу Николе Пашића у Београду.

Зборно место за чланове Новог синдиката здравства Србије је плато испред Управне зграде Клиничког центра Србије, ул. Пастерова бр.2., Београд, а време окупљања најкасније до 11 часова у петак, 25.марта.

Синдикати јавних служби и државних органа који ће учествовати у овом протесту потписали су (закључно са 22. 03. 2011.г.) Протокол о сагласности синдиката јавних служби и државних органа Србије. Наведеним Протоколом синдикати потписници траже од Владе Републике Србије хитно одпочињање преговора чија би тема била прихватљиво увећање зарада запосленима у јавним службама и државним органима у току 2011.год.

Колегинице и колеге, Нови синдикат здравства се увек принципијелно залагао и борио за побољшање економско-социјалног и професионалног положаја нашег чланства и свих запослених у здравственој делатности. Такође, наш Синдикат се непрестано залагао за јединство синдиката јавних служби и државних органа и солидарност Света рада у целини. У овој борби више нисмо сами. После потписивања Протокола о сагласности у овој борби смо сада заједно са још 7 синдиката, од којих су неки прекаљени штрајкачком борбом која непрестано траје скоро два месеца. Нови синдикат здравства Србије никада неће одустати и никада неће напустити борбу за добро свог чланства, без обзира колико она дуго трајала и колико тешка била.

На основу чл. 32. ст. 1. тч. 17. и чл. 32. ст. 2. Статута НСЗ, Председништво нашег Синдиката је на 12. седници одржаној 16.03.2011.год. донело одлуку да Нови синдикат здравства Србије учествује у протестним активностима заједно са другим синдикатима организованим у здравственој делатности, јавним службама и државним органима Србије. У том смислу, имајући у виду да је коначна одлука донета данас, 22.03.2011.г., захтевам од председника синдикалних и територијалних организација да по најхитнијем поступку обавести чланство Синдиката, изврше неопходну мобилизацију за протестну активност и узму активно учешће на заједничком протесту „УСТАЈЕ СРБИЈА!“.

Обавештавамо вас да ће Нови синдикат здравства Србије прогласити штрајк упозорења у петак, 25. марта 2011.г. у периоду од 12 час. до 13 час.

Контакт особе за сва питања везане за организацију протеста су: Мирјана Бауцал, Председник Штрајкачког одбора НСЗ (тел.011/3612 588; 066/8301 835) и Јасмина Шпановић, оперативни секретар НСЗ (тел.011/3231 581).

Синдикални поздрав, с солидарношћу!

Председник Новог синдиката здравства Србије Живорад Мркић
У Београду, 22.03.2011.год.

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима