Објава Председника Новог синдиката здравства Србије поводом катастрофалних поплава на територији наше земље.

– Председницима синдикалних организација НСЗ;
– Председницима Територијалних организација НСЗ;
– Чланству

Предмет: Објава Председника Новог синдиката здравства Србије поводом катастрофалних поплава на територији наше земље.

Поштоване Колегинице и Колеге,

сви смо сведоци да, на жалост, Република Србија пролази кроз дане можда највеће природне катастрофе у њеној историји. На широком подручју наше земље угрожени су људски животи, здравље, имовина, инфраструктурни објекти, готово све постојеће друштвене и материјалне вредности.
У овим драматичним тренуцима, нас као запослене у здравству, пре свега занима заштита људских живота и здравља, спречавање масовних ванредних догађаја у домену здравља становништва и очување функционисања јавног здравственог система Републике Србије. Ако здравствени систем Републике Србије буде ваљано функционисао у тренуцима када су здравље, па и животи хиљада грађана Републике Србије угрожени незапамћеном природном стихијом, биће могуће умањити опасности по највишу друштвену вредност – људски живот.
Поштоване Колегинице и Колеге, Нови синдикат здравства Србије нема ни најмању сумњу да се његови чланови, запослени у свим здравственим установама наше земље, понашају у овој ситуацији честито, високо професионално и да обављају све своје дужности и задатке које намеће укупна ситуација и ванредно стање. Наш Синдикат зна ко су његови чланови и на наше чланство смо увек били поносни.
Дозволите да у овим, сасвим ванредним и трагичним околностима, упутим апел свим члановима Новог синдиката здравства Србије да сви заједно савесно и одговорно обављамо своје дужности запослених у јавном здравственом систему Републике Србије, да дамо максимални допринос својим радним ангажовањем да се последице трагедије умање, да се спрече даље људске жртве, као и да се по проласку поплавног таласа изврши пуна превенција накнадних ванредних догађаја као што су епидемије, немогућност пружања адекватне здравствене заштите због техничко-инфраструктурних проблема, санитарно-хигијенска санација евентуалних жаришта и сл.
Уверен сам да ваше дужности и у овом моменту вршите са пуно мотивисаности и самопрегора. Поготово сам уверен да у овоме предњаче Колегинице и Колеге из подручја која су најтеже захваћене поплавама.
Нови синдикат здравства Србије вам упућује молбу да приликом учествовања у акцијама спасавања и пружања медицинске помоћи унесрећенима водите рачуна о сопственој безбедности и да предузмете све што је неопходно да сачувате себе и колеге са којима радите. Да ћете све што је могуће урадити за наше пацијенте, за повређене и унесрећене, то не морам посебно да истичем јер знам да тако већ поступате.
Уколико вам је потребна било каква врста помоћи или подршке од стране Новог синдиката здравства Србије, можете нам се обратити у било које доба дана и ноћи на телефоне 066/8300 541 или 060/303 5858, односно на е-маил novisindikatzdravstva@gmail.com.
Са жељом да кроз ове тешке дане прођемо без даљих људских жртава и са што мање штете, дозволите да вам упутим

Синдикални поздрав, са солидарношћу!

16.05.2014.год. Живорад Мркић, Председник НСЗ

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима