Објава Председника Новог синдиката здравства Србије поводом катастрофалних поплава на територији наше земље.

– Председницима синдикалних организација НСЗ;
– Председницима Територијалних организација НСЗ;
– Чланству

Предмет: Објава Председника Новог синдиката здравства Србије поводом катастрофалних поплава на територији наше земље.

Поштоване Колегинице и Колеге,

сви смо сведоци да, на жалост, Република Србија пролази кроз дане можда највеће природне катастрофе у њеној историји. На широком подручју наше земље угрожени су људски животи, здравље, имовина, инфраструктурни објекти, готово све постојеће друштвене и материјалне вредности.
У овим драматичним тренуцима, нас као запослене у здравству, пре свега занима заштита људских живота и здравља, спречавање масовних ванредних догађаја у домену здравља становништва и очување функционисања јавног здравственог система Републике Србије. Ако здравствени систем Републике Србије буде ваљано функционисао у тренуцима када су здравље, па и животи хиљада грађана Републике Србије угрожени незапамћеном природном стихијом, биће могуће умањити опасности по највишу друштвену вредност – људски живот.
Поштоване Колегинице и Колеге, Нови синдикат здравства Србије нема ни најмању сумњу да се његови чланови, запослени у свим здравственим установама наше земље, понашају у овој ситуацији честито, високо професионално и да обављају све своје дужности и задатке које намеће укупна ситуација и ванредно стање. Наш Синдикат зна ко су његови чланови и на наше чланство смо увек били поносни.
Дозволите да у овим, сасвим ванредним и трагичним околностима, упутим апел свим члановима Новог синдиката здравства Србије да сви заједно савесно и одговорно обављамо своје дужности запослених у јавном здравственом систему Републике Србије, да дамо максимални допринос својим радним ангажовањем да се последице трагедије умање, да се спрече даље људске жртве, као и да се по проласку поплавног таласа изврши пуна превенција накнадних ванредних догађаја као што су епидемије, немогућност пружања адекватне здравствене заштите због техничко-инфраструктурних проблема, санитарно-хигијенска санација евентуалних жаришта и сл.
Уверен сам да ваше дужности и у овом моменту вршите са пуно мотивисаности и самопрегора. Поготово сам уверен да у овоме предњаче Колегинице и Колеге из подручја која су најтеже захваћене поплавама.
Нови синдикат здравства Србије вам упућује молбу да приликом учествовања у акцијама спасавања и пружања медицинске помоћи унесрећенима водите рачуна о сопственој безбедности и да предузмете све што је неопходно да сачувате себе и колеге са којима радите. Да ћете све што је могуће урадити за наше пацијенте, за повређене и унесрећене, то не морам посебно да истичем јер знам да тако већ поступате.
Уколико вам је потребна било каква врста помоћи или подршке од стране Новог синдиката здравства Србије, можете нам се обратити у било које доба дана и ноћи на телефоне 066/8300 541 или 060/303 5858, односно на е-маил novisindikatzdravstva@gmail.com.
Са жељом да кроз ове тешке дане прођемо без даљих људских жртава и са што мање штете, дозволите да вам упутим

Синдикални поздрав, са солидарношћу!

16.05.2014.год. Живорад Мркић, Председник НСЗ

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима

Živorad Mrkić

Živorad Mrkić

Председник Новог синдиката здравства Србије

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *