BOŽIĆNE (NOVOGODIŠNJE) NAGRADE

BOŽIĆNE (NOVOGODIŠNJE) NAGRADE BIĆE ISPLAĆENE SVIM ZAPOSLENIMA U KLINIČKOM CENTRU SRBIJE

Sednici Odbora za pregovore Kliničkog centra Srbije, održanoj dana 15.01.2013.god., prisustvovali su i Direktor KCS Prof.dr Miljko Ristić i Zamenik Direktora KCS Prof.dr Mirko Kerkez, uz ostale predstavnike Uprave KCS.

U razgovoru sa predstavnicima reprezentativnih sindikata organizovanih u KCS, doneta je odluka da Uprava KCS isplati božićne (novogodišnje) nagrade svim zaposlenima u Kliničkom centru Srbije, bez obzira da li su zaposleni na neodređeno ili određeno vreme, pod uslovom da su dana 01.01.2013.god. bili u radnom odnosu u Kliničkom centru Srbije. Dakle, božićnu nagradu će dobiti zaposleni na neodređeno vreme (zaposleni za stalno, ugovoreni zaposleni…) i zaposleni na određeno vreme.

Ovo je veoma važno istaći, jer Republički fond za zdravstveno osiguranje RS prenosi novac za nagradu samo za ugovorene zaposlene, tako da bi značajan broj zaposlenih na određeno vreme ostao bez božićne nagrade. To se u Kliničkom centru Srbije neće desiti i mi pohvaljujemo odluku Uprave KCS da prihvati predlog da se isplati nagrada svim zaposlenima, a razlika u novčanim sredstvima će biti isplaćena na teret sopstvenih prihoda Kliničkog centra Srbije.

Moramo istaći da je Uprava KCS, prihvatajući sindikalni predlog, pokazala visok nivo svesti o značaju socijalnog dijaloga, osećaj za socijalnu pravdu (koja je u ovoj zemlji ustavna kategorija!) i ispravno sagledavanje socijalnog stanja u kome se nalazimo. Božićna nagrada se isplaćuje u iznosu od 4 000 dinara, a isplata će se izvršiti uz akontaciju zarade za januar – ili nekoliko dana posle isplate akontacije.

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima