NOVI SINDIKAT ZDRAVSTVA JE UVEK U REDOVIMA BORBE ZA PRAVA ZAPOSLENIH !

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Novi sindikat zdravstva Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika ”Nezavisnost” i Novi sindikat BAS Beograd održali su danas, 28.09.2017.god., sindikalni protest ”JAVNE SLUŽBE – JAVNO DOBRO. ODBRANIMO JAVNO DOBRO !”. Osnovni zahtev učesnika protesta je da se predlog protivustavnog, diskriminatornog i antiradničkog ”Zakona o zaposlenima u javnim službama” povuče iz procedure. Takođe, izneti su teški socijalni, profesionalni i radnopravni problemi kojima su izloženi zaposleni u zdravstvu, prosveti, socijalnoj zaštiti, kulturi i naučno-istraživačkom radu i odlučno zahtevano njihovo rešavanje.

Nekoliko hiljada članova sindikata, učesnika u protestu, okupilo se ispred zgrade Vlade Republike Srbije u Beogradu. Tačno u podne, intoniranjem himne Srbije, otpočeo je protestni skup.

Učesnici protesta su snažno i emotivno preneli poruku:

“Zakon o zaposlenima u javnim službama” – NE SME PROĆI!
Ne možemo dozvoliti da ovaj izopačeni zakono bude donesen. On ne sme proći radi zaštite prava zaposlenih u javnim službama, radi korisnika naših usluga i radi opstanka javnih službi kao nosilaca javnog dobra.
Ovo je dan prvi! Ukoliko Vlada Srbije ne povuče predlog zakona sledi dan drugi, treći, deseti… Naše akcije i protesti se nastavljaju, pojačavaju, umnožavaju. NEĆE PROĆI ! NO PASARAN !

Resorna radna grupa za informisanje NSZ

 

Ukoliko vam se svideo članak podelite sa prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *