Радни састанак

РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА НОВОГ СИНДИКАТА ЗДРАВСТВА СРБИЈЕ СА КОЛЕГАМА ИЗ ТЕРИТОРИЈАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НСЗ ЗА ПОМОРАВЉЕ И ШУМАДИЈУ

Дана 09.05.2008.г. делегација НСЗ коју су чинили Живорад Мркић, Александар Пуркар и Горан Путић посетила је Територијалну организацију Новог синдиката здравства Србије за Поморавље и Шумадију. Радни састанак је одржан у Ћуприји, а Територијалну организацију је представљао колега Срећко Антић, са руководствима синдикалних организација из Ћуприје, Јагодине и Параћина.

Оно што нас посебно радује је чињеница да се Територијална организација веома добро развија, како у смислу повећања броја чланова, тако и у смислу организационе структуре.
У току радног састанка истакнута је потреба доношења нових колективних уговора у здравственим установама ове територије, а размотрено је и питање организовања синдикалних организација НСЗ у време дисолуције здравствених центара. Такође, превасходно је разматрано питање заштите интереса и права чланства Синдиката, као и питање остваривања права на слободу синдикалног организовања.

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима