Првомајски проглас

Поштоване колегинице и колеге, чланови Новог синдиката здравства Србије, запослени у здравственој делатности, наши уважени корисници услуга, наши цењени пацијенти, грађани Републике Србије…
Нови синдикат здравства Србије вас позива да ове 2013.године 1.мај сви обележимо како доликује.

Зато вас позивамо да не идете у природу и тамо палите ватре.
Зато вас позивамо да не окрећете роштиљ и печења, као и да не плачете од роштиљског дима, јер је у Србији много оних који плачу из далеко озбиљнијих и тежих разлога.
Зато вас позивамо да 1.мај не буде дан пијанчења и банчења, преждеравања и неумерености, већ да овом светлом дану вратимо његово историјско достојанство.

ЗАТО ВАС ПОЗИВАМО У ПРОТЕСТНУ КОЛОНУ !!!

Позивамо вас да заједно са радним народом Србије, са вашим другарицама и друговима по муци и браћом и сестрама по невољи, ступите у Првомајску протестну колону, да тиме демонстрирате да припадате оном поштеном и највреднијем делу Србије, да припадате честитим људима који живе од свог рада. Место нам је свима у Првомајској протестној колони, јер тог дана се сећамо, када су се они далеко бољи од нас, борили и умирали за радничка права која су они освојили, а ми их губимо јер смо недостојни својих претходника.

Да бисмо одали почаст својим великим претходницима, припадницима радничког покрета који су страдали за бољу будућност и праведнији свет, да бисмо показали да смо достојанствена људска бића која не желе да бандитима и експлоататорима продају своју садашњост и да бисмо показали да нам је стало до будућности наше сопствене деце и будућих нараштаја обележимо 1.мај како доликује.

Позивамо вас да се придружите Првомајском протесту који организују Удружени синдикати Србије „Слога“, УСС „Слога“ – Нови синдикат здравства Србије и Полицијски синдикат Србије.

Протест се одржава, нормално, 1. маја 2013.г. са почетком у 12 час. на Тргу Димитрија Туцовића („Славија“) у Београду.

Позивамо вас да дођете и учествујете у нашем заједничком протесту!

ЗАУЗМИ СВОЈЕ МЕСТО У ПРОТЕСТНОЈ КОЛОНИ !

У Београду, 25.04.2013.г.
Живорад Мркић, Председник НСЗ

Уколико вам се свидео чланак поделите са пријатељима